Kjøper 63 år gammel bedrift med over 50 ansatte

ALLMØTE: Tirsdag var det allmøte i Haaland & Thuestad AS. F. v.: Sverre Snørteland,  driftssjef GL Prosjektservice, Terje Lindstrøm, daglig leder GL Gruppen og Egil Magne Mortensen, daglig leder Haaland & Thuestad.

ALLMØTE: Tirsdag var det allmøte i Haaland & Thuestad AS. F. v.: Sverre Snørteland, driftssjef GL Prosjektservice, Terje Lindstrøm, daglig leder GL Gruppen og Egil Magne Mortensen, daglig leder Haaland & Thuestad. Foto:

Kopervik-bedrift kjøper annen Kopervik-bedrift. Til sammen blir de ca. 135 ansatte.

DEL

KARMØY: GL gruppen AS kjøper entreprenørselskapet Haaland & Thuestad AS og eiendomsselskapet Haaland & Thuestad Eiendom AS.

Overtakelsen vil skje seinere i vår, og etter overtakelsen vil både Haaland & Thuestad AS og GL Prosjektservice AS fortsette sine virksomheter under dagens navn. Det skriver selskapene i en pressemelding.

– Neste generasjon ønsker ikke aktive roller

Hovedaksjonær og tidligere daglig leder Richard Haaland i Haaland & Thuestad AS, som i dag har 50 ansatte, trakk seg mer og mindre ut av den operative ledelsen i 2010.

Ifølge pressemeldingen sier han at salget er en naturlig følge av at neste generasjon ikke ønsker aktive roller.

– Det er derfor viktig for å sikre fortsatt drift at bedriften blir overtatt av eiere med bransjekunnskap, kompetanse og lokal tilknytning, sier Haaland.

Haaland & Thuestad AS ble etablert i 1956 ved et samarbeid mellom byggmestrene Trygve Haaland, Otti Thuestad og entreprenør Palmer Landsnes.

I mer enn 60 år har bedriften utført og levert et betydelig antall byggeprosjektene, alt fra skoler, barnehager, sykehjem og andre bygg for offentlige byggherrer, industribygg, kontorbygg og boligprosjekter for private byggherrer.

Gjort flere prosjekter sammen

– Det var også viktig for oss å finne en ny eier som kunne bidra til å videreføre vår virksomhet på en måte som sikrer fortsatt høy kvalitet på arbeidet vi utfører til glede for både kunder og ansatte, sier Haaland.

Begge selskapene har hovedkontor i Kopervik, og organisasjonene kjenner hverandre godt gjennom samarbeid i flere større prosjekter. Ett av de felles prosjektene for de to er Torvastad skole.

I tillegg viser de til en rekke referanseprosjekter blant lokale offentlige bygg, boligprosjekter og næringsbygg – alt fra Karmsund Brygge, Vea sykehjem, Revmatismesykehuset og Syscobygget.

– Når Haaland & Thuestad AS nå blir en del av GL Gruppen AS, som også eier GL Prosjektservice AS, er det to ledende ingeniør- og entreprenørbedrifter med Nord-Rogaland som primærmarkedsområde, som kommer under felles eierskap. Når selskapene nå blir en del av samme konsern vil den samlede virksomheten få en størrelse som medfører økt konkurransekraft, står det i pressemeldingen.

Omsatte for 400 mill. i 2018

I sum har selskapene drevet virksomhet i nesten 100 år. Selskapenes samlede omsetning for 2018 ligger i overkant av 400 millioner.

– GL Gruppen har en offensiv vekststrategi og ønsker å vokse både organisk og gjennom oppkjøp. Haaland & Thuestad representerer kompetanse, erfaring og kvalitet, og når selskapet nå blir en del av GL Gruppen AS passer dette godt med våre behov og er helt klart i tråd med vår vekststrategi, sier Terje Lindstrøm, daglig leder i GL Gruppen AS.

Artikkeltags