Færre arbeidsledige - men langtidsledigheten øker

Arbeidsledigheten går nedover, men langtidsledige sliter fortsatt.

Arbeidsledigheten går nedover, men langtidsledige sliter fortsatt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Den største nedgangen i arbeidsledigheten i Rogaland er i Haugesund, som gikk fra 4,1 prosent ledighet i mars til 3,8 prosent i april.

DEL

HAUGESUND: – For nordfylket sin del har vi en gledelig nedgang i ledighet i alle kommunene, sammenlignet med forrige måned. Kun med unntak av Bokn, men der dreier det seg om veldig få personer og lav ledighet, sier Elisabeth Lie Nilsen, leder Nav Marked Nord-Rogaland, i en pressemelding.

Sammenlignet med april i fjor er det nedgang i nesten alle kommuner i Nord-Rogaland. Unntaket er Sauda og Vindafjord som hadde lav ledighet i fjor.

– Alle våre kommuner ligger under gjennomsnittet for fylket i ledighet både for helt ledige og i bruttoledighet, sier Nilsen.

– Vi har ingen nye store varsler om permittering eller oppsigelse som vi har mottatt i april. Så dette lover også godt for at det ikke er store negative endringer på gang de neste månedene, sier Nilsen.

Langtidsledighet øker

Ifølge Nilsen er det fortsatt vanskelig for dem som har jobbet i oljenæringen å få seg jobb i bransjen. Ekspertene forventer at utfordringene i oljenæringen kommer til å vare en stund til.

– Det er kjempeviktig at de vurderer jobber andre steder og i andre bransjer. Vi merker godt at tilværelsen oppleves mer trøblete for dem som nå har gått lenge helt ledige fra denne bransjen, sier Nilsen.

Artikkeltags