FILMPREMIERER

«MIRACLE IN THE CAVE»: Når et fotballag på 12 gutter i alderen 11–16 år og deres 25 år gamle trener fanges dypt inne i en hule i Nord-Thailand, forenes tusenvis av frivillige og soldater fra hele verden sammen i et oppdrag å finne og redde dem – i en heseblesende kamp mot klokken.

«DEN SKJØNNE TIDEN»: Victor (Daniel Auteuil), en voksen mann i 60-åra, får sitt liv snudd opp ned på dagen. Antoine (Guillaume Canet) tilbyr han en helt ny type underholdning. Med hjelp av kombinasjonen av teaterrekvisitter og en gjenskapelse av historien gir han kundene en mulighet til å reise tilbake til en ønsket tidsperiode i livet. Victor bestemmer seg for å gjenoppleve den mest minneverdige uken i hans liv som fant sted 40 år tidligere. Den uken han møtte sitt livs kjærlighet; Marianne.

«DRONNINGENS CORGI»: En animasjonsfilm for hele familien, med den britiske kongefamilien og deres sjarmerende corgi-hunder i hovedrollene.

«FLUKTEN OVER GRENSEN»: Desember 1942, og fire barn er på flukt. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner. Gjennom snøtunge skoger flykter de fire barna fra tyske soldater. Dette er en spenningsfilm om tillit og vennskap, om frykt og om stort mot hos små mennesker.

«SONIC THE HEGDEHOG»: Det utenomjordiske, blå pinnsvinet Sonic kan løpe i supersonisk hastighet. Det kommer godt med når helgale Dr. Robotnik (Jim Carrey) planlegger verdensherredømme med sine sinnssyke oppfinnelser.

KONSERTER

ELG PÅ BØMLO

Bømlo, fredag: Elg er kjent som vokalisten i Dance With A Stranger og en lang solokarriere. Han blir å høre i Bømlo Musikk-fabrikk på Svortland.

NORDGARDEN PÅ PITTERS

Haugesund, fredag: Terje Nordgarden spiller på Pitters Kafe og presenterer platen "Korsvei".

Fitjar, fredag: Rotlaus er et ettertraktet og folkekjært liveband som har konsert og bygdefest i Fitjar kultur og idrettsbygg.

FLYTTEN PUB

Haugsund, fre-lør: To konserter denne helgene på Flytten pub. Fredag står Torgeir Waldemar på scene og lørdag spiller Chris Grey & The Bluesband.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Bergfjord/Herstad Electric spiller på Høvleriet under Lørdagsjazzen. Svein Olav Herstad og Jostein Bergfjord har spilt sammen i snart 35 år og gikk også sammen på jazzlinjen i Trondheim, tidlig 90-tallet. Kjetil Olai Lunde og Svein Olav Herstad driftet jazzklubben på To Glass i Haugesund i en femårsperiode. To trommeslagere er i aksjon: Harald Levang og Benjamin Sagebø.

QUEEN TRIBUTE LIVE

Stord, lørdag: Ole André Westerheim har med seg band og tolker klassiske Queen-låter på Arena. Dette er et konsept han har holdt på med i noen år.

«I PERLEMORSLAND»

Stord, søndag: Konsert med Vokalensemblet mMokkat i Nysæter kyrkje. Tone Heide er dirigent, Irene Simonsen spiller klaver mens Eldrun Frøya Einarsdotter danser. Ungdomskoret – Stord Kulturskule er gjester.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fredag: Det blir nye utstillinger i Haugesund Billedgalleri med Jan Terje Rafdal (maleri, kulltegning og grafikk) og Trude Hisdal (maleri og foto) i regi av Haugesund kunstforening. Det er 15 år siden Rafdal hadde separatutstilling i Billedgalleriet, og viser denne gang landskap med snøsmelting.

KARMSUND

FOLKEMUSEUM

Haugesund, lør-søn: I helgen vises jubileumsfilmen «Haugesund 150 år». Andre utstillinger: Fra jord til bord -landbruket på Haugalandet fra 1650-1900, Byen som gikk i land – byhistorisk utstilling, Sjøfart og fiske og heim og nærmiljø.

GALLERI GIGA Stord, fre-lør: Galleri Giga viser Marianne Berg sin utstilling Koblinger. Berg er ikke ukjent på Stord og har gjort utsmykkinger både ved Sagvåg skule, samt Stord sjukeheim. Utstillingen står til 15. februar.

SCENE

HYTTEBOK FRA HELVETE – ARE KALVØ

Haugesund, lørdag: Komiker Are Kalvø prøver å bli glad i naturen og drar til fjells med freidig mot. Han blir å se og høre i Scandic Maritim Hall. Forestillingen heter det samme som boken han har skrevet, «Hyttebok frå Helvete».

TEATER

«EN BERETNING OM BLINDHET» Haugesund, fre-lørdag: Haugesund Teater viser de to siste forestillingene av «En beretning om blindhet» basert på romanen til nobelprisvinneren José Saramago. En blindhetsepedemi invaderer verden, og hva skjer da? Blir det bare kaos og vold? Rikke Westerlund Lie er en av skuespillerne. Stykket er regissert av teatersjef Morten Joachim og fikk terningkast 5 i Haugesunds Avis.

FESTIVALER

VK-FESTIVALEN

Haugesund, fredag: I to uker er det konserter, dans og drama på Skeisvang vid. skole under VK-festivalen. Den begynte mandag, og fredag går Skeisvang Records. Låtskrivere og produsenter møtes til en variert og original konsert i konsertsalen på Skeisvang VGS. Her blir du servert egenskrevet musikk, framført av artistene selv, backet av skolens sessionband. Dette er en skolekonsert å formiddagen.

MØTE OM BIER OG BIRØKT Tysvær, fredag: Haugaland Birøkterlag inviterer til åpent møte om bier og birøkt i kommunestyresalen, Tysvær Rådhus fredag kveld. Det blir foredrag ved veterinær og generalsekretær i Norges Birøkterlag, Camilla Larsen.

ARRANGEMENTER

UKM TYSVÆR

Tysvær, fredag: UKM for Tysvær og Bokn arrangeres i Tysværtunet kulturhus der ungdom mellom 13 og 20 år medvirker.

UKM PÅ KARMØY

Karmøy, lørdag: Det er klart for UKM Karmøy på Torvastad skole- og kultursenter.