HAUGESUND: Han er en av sangerne i Tenorane som skal ha showet sitt «Syng skikkelig fint i Festiviteten» lørdag 29. august.

Han har med seg pianist Steffen Horn fra Norheim, tysværbuen Henrik Hundsnes og svensken David Fielder. Festiviteten kan ikke ha mer enn 200 publikummere.

Derfor blir det to konserter.

– Det mest konstruktive er å gjøre to konserter og få betalt for én. En må være løsningsorientert. Det er eneste måten å komme gjennom koronapandemien på. Vi vil at folk skal føle seg trygge i salen. Vi holder en dagkonsert og en om kvelden, sier Aasmund Kaldestad til Haugesunds Avis.

Trives best med publikum

Stordabuen har bosatt seg i Halden. Neste helg er siste gang Tenorane kjører denne forestillingen, som er en blanding av operashow og løssluppen humor.

– Synes du det er problematisk å jobbe mer for mindre honorar?

– Sånn er det nå. Hadde dette vært varig, hadde det ikke vært holdbart. Vi håper dette er over om et halvt år eller ett år. Video har vi prøvd oss med, men vi trives bedre med å møte publikum. Vi spiller for per solgte billett, sier Kaldestad.

Han synes kulturhuslederne er imøtekommende; hele bransjen prøver å være konstruktiv.

Tre konserter med Trygve Skaug

Trygve Skaug kommer til Festiviteten søndag 30. august og gir tre konserter den dagen. Han skulle hatt konsert i vår som var utsolgt, men den er blitt flyttet.

– Vi håpet at verden var blitt normal igjen, men det var den ikke. Sammen med managementet og Trygve Skaug kom vi fram til at han gjør tre konserter samme dag. Det er ganske flott. Artistene ser at de vil gi opplevelsen til alle som har fått billetter. Ja, han får bare ett honorar. Artister strekker seg langt for å spille. De skal ha et liv etter koronaen og må levere nå, sier konserthussjef i Festiviteten, Tom Erik Anfinsen.