NÆRINGSLIV: Autostore har de siste årene blitt verdensledende på automatisering av lagertjenester. De har på kort tid etablert kontorer i både USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Japan, og i Financial Times' nyeste kåring finner man Vindafjord-selskapet på en frisk 814. plass.

– Det høres jo ikke veldig høyt ut, men de fleste virksomhetene på listen er betydelig mindre, og da er det jo greiere å få vekst. Faktisk er Autostore det 19. største selskapet på hele listen, opplyser administrerende direktør i Autostore, Karl Johan Lier.

– Fint å bli lagt merke til

Financial Times begrunner ikke plasseringen på listen, men Lier tror det er gode økonomiske resultater og teknologiske nyvinninger som ligger til grunn.

– Det er fint å vite at vi blir lagt merke til ute i verden, sier han i en pressemelding.

Lier synes de ansatte fortjener all oppmerksomheten en slik pris kan gi dem.

– Jeg mener virkelig at vi burde hatt ukentlige besøk av selskaper, politikere og fagfolk, for å bli inspirert av hvordan vi jobber. Jeg er ikke mer freidig enn at jeg tror mange har noe å lære av oss, sier han.

Selskapet som har hovedkontor i Nedre Vats har de siste årene opplevd stor vekst. Til sammen er det snart 450 lagre over hele verden som benytter seg av Autostore sin teknologi.

Trenger folk

For å fortsette veksten trenger de å rekruttere flere ansatte.

– Får vi inn søkere med rett kompetanse og relevant erfaring, så ansetter vi dem alle sammen. Vi har rett og slett ikke råd til å la noen av de rette folkene glippe, sier direktøren.

Lier forteller at han til en viss grad er forundret over at ikke flere utdanner seg innenfor automasjon og områder relatert til robotteknologi.

– Det er akkurat som om trendene i samfunnet ikke helt fanges opp av de utdanningssøkende. Hadde all ungdom i Nedre Vats tatt en utdanning innen robotteknologi og automasjon, så skulle jeg tilbudt jobb til hver eneste en av de i framtiden. Vi kunne blitt verdens robotbygd, sier han.

I november vant Autostore European Business Awards, og høsten 2018 var de framhevet som ett av hundre selskaper i kåringen «Europe’s 100 digital champions», som er i regi av Financial Times og Google.