Amerikansk vinnervilje har ankommet

  Av
  Artikkelen er over 4 år gammel

  – Det ser veldig lovende ut, sier Tom Nordlie om de to nykommerne fra USA.

  DEL

  Ettersom både Adrianna Franch (24) og Casey Short (23) var ute med skade hele fjoråret, er det knyttet spørsmålstegn til dem. De to amerikanerne omtales likevel som to meget gode signeringer av Avaldsnes.

  – Folk kan si at vi gambler med å hente dem, men de er friske nå. Samtidig hadde vi kanskje ikke fått spillere av dette kaliberet om de hadde vært full restituert på forhånd.

  – Det ser veldig lovende ut. De har bra timing begge to, med tanke på at de har vært borte så lenge, kommenterer Avaldsnes-trener Tom Nordlie.

  – Konkurranse er sunt

  Adrianna – oftest kalt A.D. – Franch er keeper. Hun utgjør nå sammen med brasilianske Vivane Holzel og den norske U17-landslagskeeperen Hildegunn Sævik (fra Kopervik) keepertrioen i Avaldsnes.

  – A.D. var U23-keeper og på vei inn på A-landslaget til USA da hun fikk en kneskade. Hun sto over hele fjorårssesongen, men dette er en sjanse for både henne og oss.

  – Nå har vi en ung keeper og to rutinerte. Det trenger alle lag. Vi har hard konkurranse om plassen, og vi får se om A.D. kommer tilbake på gammelt nivå. Jeg ser også at de to andre keeperne har skjerpet seg etter at hun kom. Konkurranse er sunt, fastslår Nordlie.
   

  Kjente keepertreneren

  Franch og Short blir ikke de eneste amerikanerne i Avaldsnes. Klubben har allerede en amerikansk keepertrener i Carl Gregor.

  – Jeg kjenner Carl Gregor fra før og jeg visste at det var et bra miljø her. Avaldsnes er også en klubb med mange landslagsspillere. Forhåpentligvis kan vi sammen vinne noe. Nå er jeg tilbake fra skade og veldig klar for å spille igjen, forteller Adrianna Franch.
   

  Ønsker seg to spillere til

  Venstreback Casey Short har i likhet med Franch U23-landskamper for USA.

  – Jeg valgte å komme hit til Avaldsnes fordi dette er en flott mulighet og jeg visste at det var et godt miljø her med gode trenere. Dette er et sted hvor jeg kan utvikle meg som fotballspiller, smiler Short.

  Både Short og Franch har fått et veldig godt inntrykk av sin nye klubb.

  – Veldig profesjonelt. Intensiteten på trening er høy og det er også forventningene til laget, samtykker begge to.
  Fornøyd er også Tom Nordlie, men han røper at spillerjakten ikke nødvendigvis er over:

  – Jeg er fornøyd med de vi har, men optimalt sett må jeg ikke ha – men jeg ønsker meg – en midtstopper og en midtbanespiller til. Vi har mye gode spillere, men vi har litt disharmoni. Spesielt i midtbaneleddet har vi litt få folk. Får vi på plass det, ser det meget bra ut, sier Tom Nordlie.

  Artikkeltags