Gå til sidens hovedinnhold

Batterifabrikken må komme til Haugaland næringspark!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For en tid tilbake kom den gledelige beskjeden om at Haugaland Næringspark i Aksdal fortsatt er med i konkurransen om å få Panasonic, Equinor og Hydro sin nye batterifabrikk. Mange steder over hele landet hadde meldt sin interesse i å få batterifabrikken, nå har mange fått beskjed om at de ikke lenger er med i konkurransen. Men, det gledelige er at Haugaland Næringspark fortsatt er en kandidat.

Det er mange fra andre steder i landet som fortsatt er med, så konkurransen er ikke over. Derfor er det viktig at vi alle jobber sammen for å få batterifabrikken til vårt område. Det vil bety 2000 nye arbeidsplasser for faglærte operatører og ingeniører.
Haugalandet trenger flere grønne arbeidsplasser slik at arbeidsmarkedet vårt får flere ben å stå på. NITO, har som mange andre, erfart at kriser som nedgang i oljeindustrien og korona raskt fører medlemmer ut i arbeidsledighet. Ekstra hardt rammer det de som jobber i næringen, men ringvirkninger for samfunnet rundt er også dramatiske når ledigheten øker. En batterifabrikk i Haugaland Næringspark vil være en ny og spennende teknologiproduksjon som gjør Haugalandet enda mer attraktiv for de beste tech-hodene i landet. Mange av våre medlemmer ser Haugalandet som et attraktivt område å søke seg til i dag og dette forsterkes med enda flere nye spennende arbeidsplasser. Klarer vi i å tiltrekke oss selskaper med store teknologisatsinger vil vi i større grad å tiltrekke oss de beste tech-hodene, som igjen vil skape ringvirkninger med nye bedrifter og arbeid til dyktige folk.

NITO Nord-Rogaland og Sunnhordland mener at batterifabrikken må komme til Haugaland Næringspark.

Kommentarer til denne saken