Gå til sidens hovedinnhold

Bekymringsfull utvikling

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser med forferdelse i Haugesunds Avis i dag at smitten i Haugesund fortsetter å holde seg høy, bl.a fordi noen innbyggere ikke følger smittevernsregler og anbefalinger. Kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen uttrykker sin frustrasjon over de som går på jobb og de som går ute blant folk mens de er i karantene. I tillegg er det enkelte smittede som ikke vil oppgi sine nærkontakter når smitteteamet ringer. Dette gjør selvfølgelig smittesporingsarbeidet svært krevende. Med den gode informasjonen Haugesund kommune har gitt oss siden 17. mars er det vanskelig å se for seg at denne informasjonen ikke er mottatt og forstått av samtlige innbyggere.

Vi har vært heldige her i byen med lave smittetall siden mars i fjor, og vi har kunnet leve uten de største begrensningene gjennom hele pandemien. Men i februar/mars fikk vi dessverre høye smittetall på Haugalandet. Store byer som Oslo, Bergen og Trondheim har klart å få ned ukontrollert smitte i flere omganger. Skal ikke vi i Haugesund få til det samme? Nå er det vår tur til å følge de strenge reglene og få ned smitten også her. Jeg synes det er trist at vi ikke klarer å dra lasset sammen og opptre lojalt i forhold til de råd og regler som blir gitt.

Nå må vi alle jobbe som et lag slik at vi kan få ned smittetallene. All honnør til helsevesenet som står på døgnet rundt, barnehagene som tar vare på de yngste og skolene som tilbyr alternativ opplæring når de må holde stengt. Til slutt vil jeg gi rette en stor takk til ordfører Arne-Christian Mohn, kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen og kommuneoverlege Jostein Helgeland med sitt smitteteam som står på for at vi skal få hverdagen i den fine byen vår tilbake.

Kommentarer til denne saken