Gå til sidens hovedinnhold

Benjamin (13): Karmsund bru må bli sikrere for oss

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sikkerheten på Karmsund bro for fotgjengere og syklister er liten. Fortauet er altfor smalt og gjerdet er for svakt.

Se for deg at du bor på Fastlands-Karmøy og skal over broen for å spille eller se fotball og ikke har bil, og bussen går ikke. Så må du ta bena fatt, du er på broen og alt går bra. Så kommer en lastebil for å frakte varer til en butikk, men lastebilen kjører litt raskt og suget drar deg ut i veien, der det kommer flere biler, noen klarer gjerne ikke stoppe for deg. Fordi sikkerheten er dårlig.

Eller du tar en sykkeltur. Fra Oasen til Kopervik, er det sikkert flere farlige steder, men hovedproblemet er igjen broen, etter min mening. Du sykler over broen, så kommer biler på rekke og rad, sykkelen velter. Sykkelen blir liggende under det løse gjerdet og du ligger halvveis i veien. Noe må gjøres.

Grunnen til at jeg skriver dette er fordi jeg bor på Fastlands-Karmøy og driver med idrett i Avaldsnes idrettslag. Jeg har en far som har begynt å reise igjen etter at koronatiltakene ble mindre, og en mor som jobber natt, vi har også en bil. Så hvis bilen er i bruk, tar jeg buss, men bussen går et kvarter før treningen og etter det er det en time å vente.

Hvis sikkerheten hadde vært bedre kunne jeg jo gått eller syklet over broen. Vi kan jo håpe på flere bussruter, men det er ikke godt nok. For broen fortsatt ikke sikker. Sikkerhet burde komme først..

Det må være mulig å bedre overgangen mellom øya og Fastlands-Karmøy. Få en ny bro bro til bilene og bruke den gamle for gående og syklende eller en ny mindre bro for oss som liker å ta beina fatt.

Jeg håper at noe skjer med dette. For jeg har ikke lyst til å slutte med sporten min på Avaldsnes, bare fordi ingenting skjer med sikkerheten. En forandring som er nødvendig.

-Benjamin Sletteskog (13 år) Karmøy

Kommentarer til denne saken