Gå til sidens hovedinnhold

Mann reddet opp fra breglippe ved Folgefonna

Artikkelen er over 2 år gammel

En mann ble lørdag kveld reddet opp fra en breglippe på Folgefonna, i nærheten av Folgefonna skisenter i Jondal,

JONDAL [Hardanger Folkeblad]: Mannen kontaktet selv politiet like før klokken 16.00 og fortalte at han hadde falt ned i en bresprekk.

Krevende aksjon

Redningsmannskap fra Alpin redningsgruppe i Hordaland ble fløyet inn til stedet med helikopter. Det ble også sendt redningshelikopter fra Sola og luftambulanse fra Bergen. Dessuten var lokalt brannvern på plass.

Ved 19-tiden meldte politiet at mannen var lokalisert, og at redningsmannskapene forberedte aksjon for å sikre og få heist opp mannen.

Canadisk turist

NRK melder at det var en canadisk turist på 75 år, som falt og som etter at han var reddet opp, ble fløyet til Haukeland universitetssjukehus.  NRK viser til Helse Bergen som søndag morgen melder at mannen er alvorlig skadd.

Canadieren er på ferie i Norge, som del av et større reisefølge, og hadde tatt buss opp til skianlegget.  Der har han ifølge NRK, gått på tur alene, og forvillet seg ut på en snøbru. Mannen som skal ha vært iført lette fjellsko og shorts; mistet fotfestet og skled.

Området han gikk i, består av fjell og snøfonner, og anses ikke som del av selve breen. Mannen skal ha falt om lag 15 meter ned mellom fonnen og fjellet, og kilt seg fast.

Operasjonsleder i Vest politidistrikt, Dag Olav Sætre,  sier til NRK at det er utrolig at dette gikk så bra.

Mannen hadde til alt hell mobiltelefon med seg – og det var dekning i området – og fikk ringt nødnummeret. Men han kunne ikke oppgi posisjon. Han ble lokalisert ved hjelp av loshelikopter. 

20 personer deltok i redningsoperasjonen på bakkenivå. Innsatssgruppen fra Hordaland alpine redningsgruppe fikk heist mannen, som lå trangt og vanskelig til, opp.

Kommentarer til denne saken