Aktor positiv til ny etterforskning i Tengs-saken

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Aktor i den opprinnelige Birgitte Tengs-saken er positiv til at drapet nå skal etterforskes på nytt.

DEL

STAVANGER: – Jeg er selvfølgelig positiv til at politimesteren i Rogaland finner grunnlag for å iverksette ny etterforskning. Slik det fremstår er det konkrete etterforskningsoppgaver å ta fatt i, sier statsadvokat Harald L. Grønlien til Stavanger Aftenblad.

Han la ned påstand om at fetteren var skyldig i drapet på Birgitte Tengs og fikk medhold i Karmsund tingrett i 1997. Året etter kom imidlertid Gulating lagmannsrett til motsatt konklusjon og frifant fetteren.

Lagmannsretten dømte likevel fetteren til å betale sin onkel og tante 100.000 kroner i erstatning ettersom retten fant at det var klar sannsynlighetsovervekt for at han hadde begått drapet.

– Vi forholder oss fullt ut til frifinnelsen i straffesaken. Samtidig er det sivilrettslig slik at han fortsatt er domfelt. Han er pålagt å betale erstatning, det har stått uendret etter mange forsøk, understreker Grønlien til Aftenbladet.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Vi hadde full bevisførsel den gang på grunnlagene av bevisene da. Tingretten var enig, men lagmannsrettens jury var ikke enig. Å kommentere det nærmere gjør jeg ikke, sier han, men understreker at han håper etterforskningen kommer lenger enn den gjorde forrige gang.

– Vi ønsker selvsagt alle drapssaker oppklart, sier Grønlien til Aftenbladet.

LES OGSÅ:

Faren til fetteren: – Endelig er tilståelsen ute av saken
Aasbø: En rekke elektroniske spor som ikke er gjennomgått
Forfatter tror Kripos kan bidra mye i Tengs-saken
– Tengs-saken har aldri vært tilstrekkelig etterforsket
Kripos anbefaler ny Birgitte-etterforskning
 

Artikkeltags