Milliongevinst går tilbake Røde Kors

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det var torsdag i forrige uke at en ukjent person forlot panteautomaten på nærbutikken i Skånevik med milliongevinst hengende i maskinen.

DEL

ETNE: Problemet er at ingen vet hvem som vant gevinsten. Grannar, som først omtalte saken, forteller at dersom ingen melder seg innen 90 dager, så vil gevinsten gå tilbake til Røde Kors, som drifter pantelotteriet. 

RADIOINNSLAG: Det store pantemysteriet i Skånevik

– Dette er en helt spesiell situasjon som jeg ikke har vær borti før. Trolig dreier det seg om en person som har gått fra pantemaskinen med kvitteringen hengende igjen i en stresset situasjon, eller som ønsker å donere pengene til Røde Kors, seier daglig leder Gaute Langdal i Pantelotteriet til lokalavisen.

Reglene i lotteriet er klare: Dersom ingen melder seg, vil pengepremien går til de som står bak pantemaskinen. Her kommer Etne Røde Kors godt ut. Halvparten av premien skal etter vedtektene gå til lokallaget.

– Det er jo det som er poenget med hele pantelotteriet, å skaffe midler til drift av Norges Røde Kors, men vi  har selvfølgelig vondt av vinneren, sier Langdal.

Lotteriet har så langt tilført den frivillige organisasjonen 148,5 millioner kroner, og kanskje en ekstra million.

Artikkeltags