Røde Kors: – Nordmenn er for lite forberedt på kriser

Erna Solberg (H) fikk en oppfriskning av sine førstehjelpskunnskaper da hun torsdag mottok Røde Kors-rapporten om nordmenns personlige beredskap.

Erna Solberg (H) fikk en oppfriskning av sine førstehjelpskunnskaper da hun torsdag mottok Røde Kors-rapporten om nordmenns personlige beredskap. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mange nordmenn vet ikke hva de skal gjøre dersom det oppstår en krise, ifølge en ny rapport. Nå slår Røde Kors alarm.

DEL

ARENDAL: 57 prosent av alle nordmenn har utdaterte førstehjelpskunnskaper, viser en undersøkelse utført av TNS Gallup for hjelpeorganisasjonen.

– Undersøkelsen viser at det er store kunnskapshull blant befolkningen, noe som i verste fall gjør at liv kan gå tapt, sier president Sven Mollekleiv i Røde Kors.

Statsminister Erna Solberg (H) fikk en oppfriskning av sine førstehjelpskunnskaper da hun mottok rapporten torsdag i forbindelse med Arendalsuka.

76 prosent av de spurte i undersøkelsen vil ikke gripe inn i en situasjon fordi de er redde for å gjøre feil. Mollekleiv mener nordmenn har for høye forventninger til myndighetene i krisesituasjoner.

– Det kan gå lang tid før hjelpen kommer fram, og folk må derfor selv være i stand til å ta vare på seg selv og andre når ulykken inntreffer, sier han.

I rapporten «Sammen kan vi redde liv» retter Røde Kors søkelys på befolkningens personlige beredskap. 1.000 personer har svart på undersøkelsen.

Artikkeltags