To redningsaksjoner på Trolltunga

Røde Kors Hjelpekorps - heltene som redder turister på Trolltunga.

Bilde fra aksjoner

Røde Kors Hjelpekorps - heltene som redder turister på Trolltunga. Bilde fra aksjoner Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Først trengte to polakker hjelp. Så ringte tre turister til.

DEL

ODDA: Det pågår fredag morgen en redningsaksjon på Trolltunga – igjen.

Først ringte to polske kvinner og sa de trengte hjelp.

– De har overnattet på på en hytte mellom seks- og syv-kilometersmerket. De er litt våte, og finner ikke veien ned igjen, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen.

Røde Kors sendte dermed ut mannskaper for å hjelpe de to ned. Mindre enn en time senere fikk politiet en ny telefon fra tre turister som var på en annen hytte lenger mot toppen.

– De er cirka tre kilometer fra selve Trolltunga, og er våte og kalde. De ber om at det blir tatt med opp tørre klær, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i politiet.

Ikke i nød

Han sier politiet har bedt dem om å smøre seg med tålmodighet, og at mannskaper fra Røde Kors vil berge begge to ned på «rundturen» sin.

– Ingen av dem er i akutt nød, men de er våte og kalde. Været skal også være greit i området nå, sier Rebnord.

Politiet har problemer med mobildekningen i området, og Rebnord sier telefonkontakten ble brutt med de tre siste som trengte hjelp.

– Vi vet ikke om de var på vei opp eller ned fra Trolltunga, eller hvordan de er kledd, sier han.

Presset mannskap

Like før klokken 10 har områdelederen i Røde Kors kommet til Skjeggedal, og det blir vurdert hvem som skal ta turen opp i fjellet.

– De lokale mannskapene er jo relativt presset etter mange turer opp i fjellet, så om det er de som går, eller om det hentes inn andre, vet vi foreløpig ikke, sier Rebnord.

Det er ikke mer enn to dager siden forrige redningsaksjon på turistattraksjonen i Hardanger. Da var det turister i dongeribukser og småsko som måtte reddes ned fra fjellet.

Les også: Turister i dongeribukser måtte reddes ved Trolltunga 

Saken oppdateres

Denne saken er hentet fra Bergensavisen.

Artikkeltags