Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn Berge, Jack Vreeswijk og mye annet skjer i helgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Bjørn Berge spiller på Stord mens Jack Vreeswijk blir å høre et par steder i helgen.

FILMPREMIERER

«AVENGERS – ENDGAME»: Rekken av grusomme hendelser utført av Thanos utryddet halve universet og oppløste Avengers. Nå tvinges de gjenværende superheltene ut i et siste oppgjør i den 22. filmen til Marvel Studios, «Avengers – Endgame».

«DET FLYGENDE TEPPET»: Hodja bor i Pjort, en liten ørkenby i Bulgislav, sammen med sin mor og far og hans geiter Raya. Pjort er et fint og interessant sted, men veldig lite, og Hodja drømmer om store eventyrlyst i en verden utover fjellene i horisonten.

«Mid90s»: Dette er en oppvekstskildring om Stevie, den sommeren han er 13 år midt på 90-tallet. En film om å finne seg selv, om vennskap, om å være brødre og om skating. «Mid90s» er debutfilmen til Jonah Hill. Den har 12-årsgrense blant annet på grunn av enkelte scener med voldshandlinger og sterkt seksualisert språk.

«RED JOAN»: Inspirert av en ekstraordinær, men sann historie forteller «Red Joan» om en ung kvinnes offer under utrolige forhold. I en liten landsby i England lever Joan Stanley (Judi Dench) en rolig pensjonisttil-værelse. En dag brytes freden da MI5 står på døren for å arrestere henne. Joan har i over 50 år skjult en utrolig fortid som en av de mest innflytelsesrike spionene i moderne historie.

«TEEN SPIRIT»: 17-årige Violet (Elle Fanning) drømmer om å bli popstjerne som en flukt fra den lille engelske småbyen og ødelagte familieliv. Håpet kommer i form av Teen Spirit, en landsomfattende sangkonkurranse, og en mentor som inspirerer henne til å synge fra hjertet. Hun oppdager at veien til berømmelse er full av fallgruver og fristelser. Bak filmen står produsenten og det musikalske teamet bak den prisbelønte filmen «La La Land».

KONSERTER

LUNSJKONSERT

Tysvær, fredag: Lunsjkonsert med trioen Rags and Feathers i Tysværtunet kulturhus. Bandet består av søstrene Kjersti og Rønnaug Tingelstad, og Oddbjørn Austevik. I 2019 slipper de sitt album med Leonard Cohen- tolkninger.

BJØRN BERGE ELECTRIC BAND

Stord, fredag: Bjørn Berge Electric Band har mange konserter for tiden. Berge har med seg Kjetil Ulland og Odin Staveland, og spiller på Arena i Leirvik. Gitaristen har som kjent gått ut av Vamp og satser på solokarriere med sitt eget band.

HANDLE WITH CARE – ROY ORBISON REVISITED

Karmøy, fredag: Ole Morten Velde sitt Roy Orbison-prosjekt består av både musikk og historiefortelling. Fredag blir Velde & co. å høre i Karmøy kulturhus i Åkrehamn.

SIGRID MOLDESTAD

Stord/ Bømlo, lørdag: Olsens & Jensens viseklubb får besøk av Sigrid Moldestad og band. Blant musikerne finner vi lokale størrelser som Roald Kaldestad og Jørgen Sandvik. Dagkonsert på Osvald pub. På kveldstid kan Sigrid Moldestad oppleves på Bømlo Musikkfabrikk på Svortland.

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Freedom Trio holder konsert på Grand Hotell lørdag kveld i regi av Stord Jazzklubb. Trioen spiller det som kalles for worldjazz.

«DU OCH JAG FARSAN»

Haugesund, lørdag: Jack Vreeswijk og CajsaStina Åkerström hyller sine fedre, Cornelis Vreeswijk og Fred Åkeström i Festiviteten.

JACK VREESWIJK

Stord, søndag: Første konsert i regi av Gruveklubben og Vene-laget for Gruo i Heishuset på Litlabø Kisgruver. Jack Vreeswijk er låtskriveren, komponisten og artisten med fire kritikerroste album på merittlisten. Konserten har fått navnet «To Generasjoner Vreeswijk».

SØNDAG KULTUR

Stord, søndag: I Parken i Leirvik med artister fra Stord kulturskole.

UTSTILLINGER

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lør-søn: Lasse Berntzen stiller ut akvarell og grafikk i Galleri G Guddal som ligger i Guddalstunet ikke langt fra Rosendal. Utstillingen står til og med 5. mai. Leif Hedmann stiller ut skulpturer i Stallen utover våren.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Billedkunstner Gro Mukta Holter åpner utstillingen «Forventning» i Galleri Giga. Utstillingen består av malerier og litografi.

GALLERI LOSJEN

Fitjar, lør-søn: Galleri Losjen i Fitjar stiller ut fotografier av Øyvind Hjelmen som er inspirert av diktene til Per Jan Ingebrigtsen.

SCENE

DEN DRAUMEN/ DANSENS DAG 2019

Haugesund, fredag: 3. klasse på danselinja ved Skeisvang videregående skole viser sin avslutningsforestilling, «Den drømmen». Gjennom forestillingen viser elevene ulike koreografier fra alle tre årene på Skeisvang, og hvordan de har utviklet seg. Dette er siste forestilling der hele klassen får stå sammen på scenen. De har med seg 1. og 2. klasse som gjester.

TEATER

«PIPPI» MED TYSVÆR

KULTURSKOLE Tysvær, fre-lør: Tysvær kulturskole sitt barneteater har mange oppsetninger bak seg. Nå står «Pippi» for tur i Tysværtunet kulturhus. 40 kulturskoleelever flytter inn i Villa Villekulla og Pippi Langstrømpes verden. Publikum får møte kjente personer fra bøkene om Pippi: Herr Nilsson, Lilla Gubben, Tommy, Annika og mange flere. Sigrun Thorsen Arnesdotter har regien mens Tysvær kulturskole står som arrangør.

ARRANGEMENTER

FROKOST RAVE

Stord, lørdag: På Sykkel & Kaffi lørdag morgen med DJ, saksofonister, trommer og perkusjon. En annerledes frokost uten inngangspenger og aldersgrense.

POLSK FILM

Tysvær, lørdag: Kinoen i Tysværtunet viser den polske filmen «Milosc i Milosierdzie – Love & Mercy».

HAUGESUND PÅ LANGS

Haugesund, søndag: Bli med på årets fineste søndagstur i 2019. Sju topper fra nord til sør med byens beste utsikt, reklamerer Haugesund Turistforening.

FOREDRAG I MOSTER AMFI

Bømlo, søndag: «Søte, salige Sunnhordland – minner og songar frå bedehusland» heter foredraget til Otto Ersland, Jane Jünger og pianist Håkon Tolaas.

«MESSE FOR GUD OG HVERMANN»

Haugesund, søndag: Kirkens Bymisjon inviterer til «Messe for Gud og hvermann» i Kulturkirken Skåre. Bymisjonsprest Per Arne Tengesdal leder messen. Korgruppe med ungdommer fra Sveio ledet av kantor Ingrid Furdal synger.

Kommentarer til denne saken