HAUGESUND: Det skjedde på RIKskonferansen som fredag kveld ble arrangert i Lille Maritim i Haugesund. Konferansen var en opptakt til det 46. ordinære idrettskretstinget i Rogaland idrettskrets.

Åkrabuen, som for tiden er i Narvik i forbindelse med NM, var med på møtet via videolink. Han visste ikke at han kom til å få noen pris da han logget seg på.

I tillegg til idrettskretsens innsatspokal fikk han også overrakt Rogalands Bragd-pris på fredagens konferanse.

Det er verdt å merke seg at 22-åringen her ble hedret for innsatsen i 2021. Han har, for å si det forsiktig, også hatt en fantastisk start på 2022-sesongen.

I januar tok Plogen-alpinisten tre gull og to sølv i VM i Hafjell. Jesper Saltvik Pedersen fulgte opp med fire gull og ett sølv i skibakkene under Paralympics i Beijing i mars.

Ti millioner til idretten

Helt på tampen av konferansen sørget Sparebankstiftelsen SR-Bank for kveldens store overraskelse for kvelden med nyheten om at de gir ti millioner kroner til idretten.

Pengene skal gå til en utvidet satsing på fysiske aktiviteter for personer med nedsatt kognitiv funksjonsevne.

– Midlene skal gå til å etablere SUPERtrening og SUPERUKER i Rogaland, Agder og gamle Hordaland (Vestland). Som et supplement til det gode arbeidet som allerede gjøres, men skal forsterkes gjennom 50 ukentlige helårlige treningstilbud rundt om i idrettslagene på Sør-Vestlandet, skriver arrangøren i en pressemelding.

Satsingen skal ledes av Rogaland idrettskrets.