Ble tatt ut på «nødlandslaget» fordi han har vært smittet: – Skal ikke klage

GLEDER SEG: – Du får ikke et bedre utstillingsvindu til å vise deg fram. Det blir en «once in a lifetime»-opplevelse, sier Per Kristian Bråtveit før det som kan bli hans landslagsdebut.

GLEDER SEG: – Du får ikke et bedre utstillingsvindu til å vise deg fram. Det blir en «once in a lifetime»-opplevelse, sier Per Kristian Bråtveit før det som kan bli hans landslagsdebut. Foto:

Tidligere FKH-keeper Per Kristian Bråtveit testet positivt for korona for noen uker siden. Nå kan han bli Norges redningsmann i den avgjørende landskampen mot Østerrike.

DEL

FOTBALL: – Det er en merkelig situasjon, men det blir kjekt å få reise, sier Per Kristian Bråtveit til Haugesunds Avis.

Den tidligere FKH-keeperen, som nå spiller i svenske Djurgården, ble kalt en «kriseløsning» av TV 2 da han i siste liten ble hentet inn i den norske landslagstroppen til Nations League-kampene mot Romania og Østerrike.

Nå seiler «PK» derimot opp som førstevalg mellom stengene i den avgjørende kampen mot Østerrike onsdag, skal vi tro ekspertene.

– Sjansen er absolutt der. Jeg skal gjøre en god trening i morgen, så får vi se hva som skjer, sier Bråtveit på telefon fra spillerhotellet i Oslo.

Fritak fra karantene

Han innrømmer at det har vært noen rare dager, som toppet seg da de norske spillerne ikke fikk lov til å reise til Romania.

Etter at landslagskaptein Omar Elabdellaoui testet positivt for korona før avreise, måtte resten av troppen i umiddelbar karantene.

Den avsluttende Nations League-kampen mot Østerrike hang lenge i en tynn tråd, før Norges Fotballforbund (NFF) i hui og hast trommet sammen et «nødlandslag» som ble presentert på en pressekonferanse mandag formiddag.

Bråtveit var den eneste som ble tatt ut fra den opprinnelige troppen. Han har nemlig fått fritak fra karantene, etter å ha fått påvist korona nylig.

– Er det hell i ulykke?

– Jeg setter pris på det nå. Jeg skal ikke klage, sier Bråtveit.

Mistet smakssansen

Det er drøyt to uker siden beskjeden kom om at «PK» hadde testet positivt for korona.

– Jeg ble ikke så veldig syk, sier Bråtveit.

Han forteller hvordan det var å være smittet.

– Jeg våknet med feber en dag, og så fikk jeg positivt svar. Dagen etter hadde jeg influensasymptomer, men det gikk greit etter tre-fire dager. Det eneste var at jeg ikke hadde smakssans, sier Bråtveit, og legger til:

– Det verste var at jeg ikke fikk gjøre en dritt. Det ble bare noen yoga-øvelser sammen kjæresten hjemme i stuen.

– Hvordan er fotballformen din?

– Den er grei, men jeg har ikke gjort så mye de siste dagene, sier han.

Spent på Tronstad

Mandag formiddag ble «nødlandslaget» presentert på en digital pressekonferanse fra Ullevaal stadion.

– Dette blir spennende i en veldig spesiell tid. Det var mye hektisk aktivitet i går og spillerne har respondert fantastisk på henvendelsene. Det har gått veldig fort. Vi har måtte balansere en del hensyn, ikke minst å få tak i alle spillerne og få de til Oslo innen alle protokoller. Det er en klar gjeng som skal prøve å gi Østerrike en kamp. Det er en spennende tropp. Jeg har hatt mange av de tidligere på U21-landslaget og ser fram til å se de igjen, sa fungerende landslagssjef Leif Gunnar Smerud på pressekonferansen.

U21-landslagstreneren trakk selv fram tidligere FKH-spiller Sondre Tronstad da han presenterte den nye troppen.

– Tronstad er et nytt bekjentskap. Han har vært på blokken min tidligere, uten å komme med. Han har startet flott i Vitesse, så det blir spennende, sa Smerud.

Må vinne med to mål

I en pressemelding opplyser NFF at nødlandslaget skal samles på et flyplasshotell på Gardermoen, med et stengt smittevernregime.

Tirsdag reiser spillerne sammen i charterfly til Østerrike.

– Dere får bare en trening sammen. Har det noe å si?

– Jeg tror ikke det. De fleste kjenner hverandre fra før av. Alle er glade for å være med, og kommer til å jobbe ræva av seg, sier Bråtveit.

Han legger ikke skjul på at han gleder seg til den avgjørende kampen mot Østerrike, der norsk tomålsseier vil gi opprykk i Nations League.

– Du får ikke et bedre utstillingsvindu til å vise deg fram. Det blir en «once in a lifetime»-opplevelse, sier Bråtveit.

– Tror det er glemt

I 2018 takket daværende FKH-keeper Per Kristian Bråtveit nei til det norske U21-landslaget.

– Det er enkelt og greit. Jeg er lei av å være nummer to når jeg føler at jeg har prestert bra nok til å spille, sa Bråtveit til Haugesunds Avis.

Nyheten skapte reaksjoner, blant annet hos U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud.

Nå skal Smerud lede «nødlandslaget» i den avgjørende Nations League-kampen mot Østerrike, der Bråtveit kjemper om keeperplassen med Anders Kristiansen fra belgiske Union Saint-Gilloise.

Selv avfeier «PK» at hans avgjørelse for to år siden vil spille inn på laguttaket.

– Nei, det tror jeg er glemt, sier Bråtveit.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken