Gå til sidens hovedinnhold

Pris og stort utlån ved biblioteket i Haugesund

Artikkelen er over 5 år gammel

Haugesund folkebibliotek har for andre gang mottatt utmerkelsen Det Flerspråklige Bibliotek. Biblioteket hadde rekordbesøk i fjor, og utlånstallene øker.

HAUGESUND: Det viser statistikken fra Haugesund folkebibliotek. Når nye nasjonaliteter kommer til Haugesund, låner biblioteket inn litteratur fra Deichmanske bibliotek i Oslo på deres morsmål. Biblioteket har vært aktiv i formidlingen av dette tilbudet som har blitt har blitt populært.

-Veldig kjekt å få en påskjønnelse. Prisen er et diplom som vi vil henge opp, sier biblioteksjef Marianne Hirzel til Haugesunds Avis .

I en gratulasjonsmelding til biblioteket skriver Siri Tidemann-Andersen ved Deichmanske bibliotek: «Dere er det folkebiblioteket i Norge som har lånt flest medier fra oss - hele 4.641 medier er sendt til dere i løpet av 2015. Vi er imponert over arbeidet dere gjør med å tilby og formidle flerspråklig litteratur til Haugesunds innbyggere». 

250.000

Biblioteksjef Hirzel påpeker at litteratur på eget morsmål kan være «et pusterom» i en ny hverdag, hvor alt annet er fremmed. Samtidig blir denne gruppen vant til å bruke biblioteket og blir observant på alle de andre tilbud som er der.

I fjor besøkte ca. 250.000 personer biblioteket midt i Haugesund sentrum. Dette er et cirkatall fordi det har vært en feil med telleren. Derfor har en ikke et eksakt tall for besøkende. I fjor hadde en 243.000 besøkende.

-Det har vi passert. Vi har  hatt 41 arrangement, 42 klassebesøk og 5 eventyrstunder innom biblioteket  i løpet av 2014. 2015-tallet er det aller høyeste vi har hatt siden vi startet å telle for ti år siden. Utlånstallet har økt med to prosent i forhold til 2014. Fremdeles låner kvinner mest, men mannfolkene tar innpå. Vi merker menn vil ha lånekort, sier en fornøyd biblioteksjef.

- Utrolig flott utmerkelse til de ansatte ved folkebiblioteket i Haugesund, sier kulturpolitiker Hege Liadal (Ap) fra Stortinget. Hun sier at hun er  stolt over biblioteket  og over den aktivitet og samfunnsansvar de tar.

-  Haugesund har evnet å fylle sitt hus med debatt og ikke minst aktiviteter som fremmer leselyst, sier Liadal.

Kommentarer til denne saken