Gå til sidens hovedinnhold

En smule hvileskjær

Artikkelen er over 10 år gammel

Frode Øverli: «Eliteserien 7»

Frode Øverli:

«Eliteserien 7»

Egmont Serieforlaget

208 s.


TEGNESERIE: Ingen tvil om at Frode Øverli har hatt stor suksess med Eliteserien. Egmont Serieforlaget utgir fine, veldesignete bøker i høyt tempo. Det spørs likevel om ikke

«Eliteserien 7» har en smule hvileskjærpreg over seg. Ikke det at stripene fra høsten 2001 og vinteren 2002 er dårlige. På ingen måte. Det er mer at tilleggsstoffet om alt fra Pondus-bladet sine støttespillere til alternative forsider ikke er så fryktelig interessant. Akkurat den biten kan forlaget, Øverli og co. tone ned i de neste utgavene. Men tegningene fra pappaboka til Finn Bjelke er gode og nytt stoff for mange.

Selv om stripene er noen år gamle, er de velkjente for oss som er faste lesere av Pondus. Det er få overraskelser. Dette er tegninger og tekster vi husker og har humret til. Her er drøssevis av gode poenger, om Jokkes damer, fotball og Arne Scheie.

Selv om denne anmelder ikke går i fistel og ruller seg rundt på gulvet av latter, er siste utgave av Eliteserien verd å putte i bokhyllen. Ser fram til nærmere fokus på Turid-Laila i nummer 8.

Anmeldt av Truls Horvei

Kommentarer til denne saken