Frode Øverli:

«Pondus – Ti tette og en badehette»

Egmont Serieforlaget 2010Et pluss for at alle ruter er i farger.

tegneserie: «Ti tette og en badehette» er Øverlis treffende tittel på opus ti i Pondus-serien. Denne gang er det bare å konstatere at årets tegneseriebok treffer blink. Ikke minst fordi alle rutene er i farger. Utmerket.

Er det noe å innvende denne gang? En liten brist i Øverlis penn eller skriveferdigheter? Kommer ikke på noe, og kan heller ikke se noen tretthetstegn hos tegneserieskaperen, som ser på seg selv som en vanlig fyr. Fuglene må vite hva hjernens hans er laget av, gamle fotballtabeller og urstygge damer? Muligens.

Årets bok, som jeg mistenker ikke vil gjøre Øverli fattig, handler blant annet om bruddet mellom Jokke og Camilla. Den som følger med på de daglige stripene vet at turtelduene nå er sammen. Men her er det altså brudd, og Jokke fyrer opp med gamle damebekjentskap. Det går selvsagt ikke bra. Legg forresten merke til sårheten i blikket til Camilla når Jokke spør om hun har en annen. Øverli har varme for sine snodige karakterer. Redaktør Tormod Løkling har skrevet et informativt og personlig forord. Passelig sjølironisk, og sånn bør det være.

Som sagt liker jeg at tieren har fått et vegg til vegg-teppe av farger. Fortsett med det. Dessuten: Tittel og forsideillustrasjon passer som hånd i hanske.

Anmeldt av Truls Horvei