Anne Holt, Even Holt:

«Flimmer»

Piratforlaget 2010

Kriminalroman 432 siderAnne Holt har funnet igjen vinneroppskriften fra tidligere.

bok: Anne Holt har fått med seg sin yngre bror Even som medforfatter i sin nyeste kriminalroman «Flimmer». Broren er lege og sivilingeniør, og tydelig bidratt med sine kunnskaper til romanen.

Etter avsporingene med «Presidentens valg» og «1222» var endelig Anne Holt tilbake på sporet med «Pengemannen» i fjor høst, og i «Flimmer», viser hun at hun også har fått farten opp igjen. Den er både spennende og velskrevet. Hun har funnet igjen vinneroppskriften fra tidligere.

Den høyt ansette hjertekirurgen Sara Zuckerman ved det fiktive Grini Universitetssykehus (GRUS) opererer en hjertestarter inn i en pensjonert kollega. Etter et par dager dør han, og snart gjør Sara og hennes ingeniør/lege-kollega Ola Farmen en skremmende oppdagelse. Zuckerman er jøde, født i Tromsø og amerikansk statsborger.

Den spennende thrilleren fra innsiden av norsk sykehusmiljø med store (personlige) konflikter og en legemiddelindustri som bruker nær sagt alle midler, lider litt fordi søsknene Holt bruker usedvanlig mange vanskelige fremmedord – spesielt i begynnelsen.

Anne og Even Holt har imidlertid konstruert et komplisert og spennende plott som raser av gårde i stor fart. Anne (og Even) Holt er tilbake på gamle høyder.

Anmeldt av Kjell Einar Øren