Trude Teige:

«En hjelpende hånd»

Aschehoug 2010

Kriminalroman 251 siderAvslutningen er spennende og griper tak i leseren.

bok: I sin første kriminalroman «Noen vet» for et år siden introduserte tidligere TV2-journalist Trude Teige sin krimhelt Kajsa Coren. Teige er en av mange journalister som har prøvde seg i denne sjangeren.

Det er i alle fall lite å utsette på drivet mot slutten av hennes andre kriminalroman, som har sitt utgangspunkt i Solgløtt sykehjem i Asker, der Corens mor bor. Coren oppdager under opptak til en dokumentar ved en tilfeldighet at de gamle dør i et altfor høyt tempo, og hun begynner å granske saken.

Kajas får mistanke om at en massemorder er på ferde og gir pasientene en hjelpende hånd over i deres neste liv. Samtidig forsvinner en ti år gammel gutt fra en fotballbane like ved sykehjemmet. Hun får mye hjelp av rullestolpasienten Martin som kommuniserer med henne via en datamaskin.

Corens forhold til mannen Aksel, som er problematisk, barna Anders og Thea, politimannen og vennen Karsten Kjølås er viet mye oppmerksomhet i boka. Også hennes traumatiske opplevelser i «Noen vet» spiller en betydelig rolle for hennes situasjon.

Historien om en utro KrF-politiker som Coren tipses om i jobben, virker litt malplassert. Den største styrken i Trude Teiges «En hjelpende hånd» er avslutningen. Den er spennende og griper tak i leseren.

Det tar tid før historien skyter fart. Men resultatet er en stort sett spennende krimhistorie fra et annerledes miljø.

Anmeldt av Kjell Einar Øren