Krimsuksess for dansk søskenpar

Artikkelen er over 7 år gammel

«Personskildringen engasjer mer enn mordgåten»

DEL

Lotte og Søren Hammer
«Demonen som gråt»
Oversatt av Morten Gaustad
Font forlag
Kriminalroman 428 sider

BOK: Søskenparet Anne og Even Holt har gjort det, men først ute var Lotte og Søren Hammer. Nå er de ute med kriminalroman nummer to om førstebetjent Konrad Simonsen og hans medarbeidere i København-politiet.

Under en helikopterbefaring over Grønlandsisen oppdager den tyske forbundskansleren et lik under isen i et område der nedsmeltingen er komme lenger enn man kunne ønske. Kvinnen sitter på kne, halvt avkledd, men sammenbundne ankler og håndleddene tapet fast til lårene.

Del på Facebook


Simonsen – Simon blant venner – tilkalles og får i oppgave å finne ut hvordan kvinnen havnet på et så utilgjengelig sted, der hun ble kvalt med en plastpose. Tablået minner om en drapssak i Danmark, der et justismord ble begått.

Søskenparet Hammer har skrevet en god og i og for seg spennende kriminalroman, der personskildringene engasjere undertegnede mer enn selve drapsgåten.

Årsaken – og det som trekker noe ned – er at intrigen faller for fort på plass. Allerede tidlig i boken er (serie) morderen avslørt med navn og det hele. Ja, sågar med psykologisk profil og det hele. Likevel evner forfatterne å engasjere leseren stort sett hele veien. Romanen viser også politifolk er slurvete og sårbare, som tross at de tabber seg ut makter å gjøre jobben. En leseverdig kriminalroman, til tross for at noe av spenningen altså forsvinner tidlig.

Anmeldt av Kjell Einar Øren

Artikkeltags