Jørn Lier Horst:

Bunnfall

Gyldendal 2010

Kriminalroman, 298 sider


Intrigen er snedig og oppklaringen dramatisk.bok: Jørn Lier Horst – etterforskningsleder ved politiet i Vestfold politidistrikt har skrevet seg inn i norsk kriminallitteratur om politioverbetjent William Wisting som en av de beste i Norge. Den femte boka om Wisting – «Bunnfall» – er nok et eksempel på det.

Fire venstreføtter flyter i land ved Stavern i løpet av en uke uten at de tilhørende kroppene dukker opp. Disse hendelsene sparker i gang en kriminalsak.

Fire mennesker – blant dem tre pensjonister – ble meldt savnet et knapt år tidligere. Er det noen sammenheng?

Lier Horst trekker på sine solide erfaringer som politimann i sine realistiske historier. Han har skapt en troverdig hovedperson. Han er flink til å balansere det å være «riktig» politimann uten å virke belærende.

«Bunnfall» er et solid stykke arbeid og føyer seg inn i rekken av Lier Horsts gode kriminalromaner. Intrigen er snedig og oppklaringen dramatisk.

At datteren – VG-journalisten Line – dukker opp for å skrive en featureartikkel om drapsdømte er det eneste som ikke virker helt tilforlatelig. Hennes rolle virker for tilfeldig og egentlig ikke helt troverdig.

Denne lille skjønnhetspletten til tross. Jørn Lier Horst har levert nok en kriminalroman av høy klasse, selv om debatten om det hensiktsmessige med fengselsstraff, som han også trekker inn, blir et lite slag i løse luften.Anmeldt av Kjell Einar Øren