Spenning og leseglede

Artikkelen er over 7 år gammel

Thriller i høyt tempo.

DEL

Giorgio Faletti:
«Jeg er Gud»
Oversatt av Eirik Bottolfsen
Bazar 2011
Thriller 440 sider

BOK: Dette er den italienske forfatteren Giorgio Falettis tredje thriller, og nok en gang byr han på sitrende spenning, en god historie og stor leseglede. Handlingen byr på store overraskelser, en bok det er vanskelig å legge fra seg før siste side er vendt.

En napalmbombe detoneres i et gammelt hus i New York. Dette er ett av flere mord som ikke ser ut til å ha noen sammenheng, men får storbyen til å holde pusten – og vente på neste smell.

Politietterforsker Vivien Light får oppgaven med å løse saken i et uortodokst samarbeid med den beryktede rikmannssønnen Russel Wade.

Del på Facebook

Saken viser seg å ha tråder tilbake til grusomme hendelser under Vietnamkrigen, og blir for det umake paret en kamp mot tiden og døden. Jakten på en mann som leker – og kaller seg – Gud. En mann som bærer en stor sorg og søker hevn.

«Jeg er Gud» en verdig oppfølger til «Jeg dreper» og «Øyet som ser». En thriller i høyt tempo og et språk – god norsk oversettelse – som gjør den omfangsrike boka lett å lese. Faletti er et hyggelig forfatterbekjentskap som vi gjerne møter igjen.

Anmeldt av Kjell Einar Øren

Artikkeltags