Frykter båtførere med promille i Bokn

JOBBER AKTIVT: Anne Askeland jobber til daglig som koordinator i AV-OG-TIL, og forklarer at de kommer til å jobbe aktivt for å fremme alkovett under hele arrangementet.

JOBBER AKTIVT: Anne Askeland jobber til daglig som koordinator i AV-OG-TIL, og forklarer at de kommer til å jobbe aktivt for å fremme alkovett under hele arrangementet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Ny undersøkelse viser at 38 prosent av innbyggerne i Bokn kommune er redde for å møte båtførere med promille når de er ute i båt.

DEL

BOKN: Tallene kommer fram i en fersk undersøkelse gjort av Ipsos på oppdrag fra alkovett-organisasjonen AV-OG-TIL.

– Det er ikke rart at mange frykter å møte en båtfører som har drukket. En båt kan gjøre stor skade dersom båtføreren mister kontrollen. Det kan få fatale konsekvenser både for dem som sitter i båten og andre som er i nærheten, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL i en pressemelding mandag.

Eriksund mener at større båttrafikk og endrede drikkevaner i fellesferien øker risikoen for ulykker.

LES OGSÅ: Karmøydame i alkovett-reklame

Alkovett for festdeltakere

Onsdag 25. juli samles båtfolket til Skutefest i Føresvik. Anledningen er besøk fra det ærverdige skipet Christian Radich, som tar turen innom før den skal til Stavanger for «Tall Ship Races».

Koordinator for Skutefest, Anne Askeland lover gratis omvisning i skuta, bodsalg, innebandykamp, båtrelaterte aktiviteter av ulik slag, «Captain’s Dinner» og ikke minst fest og mat om bord.

Askeland jobber til daglig som koordinator i AV-OG-TIL, og forklarer at de kommer til å jobbe aktivt for å fremme alkovett under hele arrangementet.

– Vi kommer til å snakke med folk om hvorfor man bør tenke over alkoholforbruket sitt i enkelte situasjoner. Du er, for eksempel ikke klar for båtturen før du er klar i hodet. Promille på sjøen kan ta liv. Vi har et yrende båtliv her i Bokn og omegn, så dette er viktig for oss å informere om i sommer, forklarer hun.

– Alkohol + båtføring = dårlig kombo

Bokn båtforening skal sette opp en stand og dele ut materiell som forteller mer om hvorfor alkohol er en dårlig kombinasjon med båtføring.

– Vi ser på dette som en god anledning til å minne om at ankerdrammen nytes best når ankeret faktisk er sluppet og du er tilbake på land. Vi håper uansett å se så mange som mulig på plass, og gleder oss til en flott dag i Føresvik, sier Askeland.

Statistikk:

** Spm: OA15 ** Frykter du å møte promilleførere på sjøen?
 
Celleinnhold:
Kolonne%
Chi2 nivå (W): 5 %
 TotalBokn
Antall intervju726497
Befolkning4127
Ja3838
Nei4550
Vet ikke168
Ubesvart14
**Sum100100

* Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos på oppdrag fra AV-OG-TIL i perioden februar/mars 2018. Utvalget er landsrepresentativt og består av 7264 nordmenn over 18 år.

Artikkeltags