BOKN: Overstyrmann Yngve Solheim på "Mastrafjord" forteller at begge de to planlagte avgangene klokka 06 tirsdag morgen gikk som planlagt. Men disse gikk til Mekjarvik.

- Vi kjørte også en tur over klokka 01 natt til tirsdag, bare for å prøve oss. Da hadde vi båten full av biler også. Nå må vi se været litt an, og så kommer vi til å benytte Mortavika så snart vi kan, sier Solheim.

Det skjedde allerede klokka 10. De første avgangene fra Mortavika var 10.30 og 11.30, mens Arsvågen-ferja 10.00 gikk til Mortavika.

Mandag var det bølger som skapte trøbbel for ferjesambandet.

- Det er store bølger på fjorden, og dermed ikke ferjeleiene som er problemet, opplyste Oscar Bergheim, operativ leder i Fjord 1, mandag ettermiddag.

Til Mekjarvik

Været sørget mandag morgen for at gassferjene måtte gå til Mekjarvik i stedet for Mortavika, en overfart som tar et par timer i stedet for 20 minutter.

Men bare 08- og 10-avgangene gikk som planlagt. Like før klokka 12 gikk ferjeselskapet ut med følgende melding på Norges mest trafikkerte ferjestrekning:

- Sambandet er innstilt på grunn av været. Det går en siste avgang klokka 12 fra Arsvågen til Mekjarvik, men deretter vil innstillingen vare fram til mandag kveld.

Måtte ta ut ei ferje

Tidligere på dagen ble det klart at Fjord1 bare kunne bruke to av ferjene på strekningen.

Driftssjef Oscar Bergheim fortalte at de hadde folk på plass mandag formiddag for å få orden på gassferja som de tok ut av ruta i helgen.

- De reisende må nok belage seg på å måtte stå over ei ferje, sa Bergheim til Haugesunds Avis.

Det betyr en ventetid på opp mot fire timer på ferjekaien i Randaberg.

Men klokka 12 ble ventetida plutselig økt voldsomt.

Meteorologene melder om kuling over Boknafjorden helt fram til onsdag, men mandag skal vinden også opp i liten storm. Det tilsvarer 21 m/s.