BOLIG: – En kunstner vil gjerne vise fram utstillingene sine. Mine kunstneriske prosjekter går mer på installasjoner i hjemmet, forteller Solveig Grøvle fra Råde i Østfold.Hun blogger på heltid og er en av gründerne bak norskeinteriorblogger.no (NIB) – en samleblogg for flere tusen norske interiørblogger. I tillegg til å koordinere medlemmene og oppdatere bloggen, reiser Solveig og kollegaen hennes land og strand rundt og tar bilder av medlemmenes små og store interiørprosjekter.

– Det som er som flott med bloggverdenen, er at du treffer andre som er hekta på det samme som deg. De gir deg tilbakemeldinger, du får masse inspirasjon og blir kjent med fantastisk mange spennende og flinke mennesker, forteller Grøvle.

Blir inspirert

På Fister i Rogaland tilbringer interiørkonsulent Hilde Hauge ofte kveldene med oppdateringer av bloggen feienogfjong.no. Bloggen er en omfattende hobby ved siden av 80 prosent jobb som interiørkonsulent. Hauge vant nettopp en konkurranse som NIB arrangerte – der det gjaldt å være kreativ med tekstiler.

– Jeg blogger når jeg kan, og fire innlegg i uka er målet mitt. Jeg blir mest inspirert av andre blogger og av interiørmagasiner. Det beste med å blogge er å dele inspirasjon. Det å få kommentarer fra de som leser bloggen, er veldig motiverende, sier Hauge.

I Tromsø fyller Rina Johnsen sin blogg med små og store prosjekter på rarerina.blogspot.com. Johnsen jobber fulltid som lærer. Så langt nord merker hun at mørketiden kan stikke noen kjepper i hjulene for bloggingen.

– Om vinteren blir det mest i helgene vi har lys nok til å ta fine bilder. Men jeg har kjøpt meg ekstern blitz nå, så da hjelper det. Jeg blir veldig inspirert av blogger fra andre land, særlig av blogger i Finland, Sverige og Danmark, forteller Johnsen.

Høstfornyelse

De tre rutinerte bloggerne trekker fram mørke farger, tekstiler, strikk, gull, sølv, kobber, tre, dyr, natur og kelim (vevde tepper, blant annet med geometriske mønstre) som tydelige høsttrender i år.

– Høstfornyelsen skjer kanskje ikke først og fremst med nye møbler, men med nye gardiner, pledd og puter. Strikkede pledd er veldig in. Du kan strikke dem med veldig tjukt garn, eller kjøpe noe ferdig. Vi ser også kelimtrenden med en litt moderne vri, med mer grafisk/etnisk preg, forteller Grøvle.

Både IKEAs og H&Ms Home-kolleksjoner for høsten er bokstavelig talt helt “i tråd” med dette.

– Det er mye man kan gjøre med tekstiler. Du kan sy putetrekk av fine kjøkkenhåndklær, eller trykke en tekst selv på et fint stoff. Et annet enkelt og billig tips er å bytte om på bilder, lysestaker og nips.

Ha et skap eller en eske hvor du gjemmer bort det som ikke er i bruk, og ta fram noen få ting. Du trenger ikke ha alt framme samtidig, sier Johnsen.

Gjør-det-selv

Mange interiørbloggere slår et slag for DIY (Do It Yourself) eller “gjør det selv” på godt norsk.

– Jeg ønsker å inspirere til å lage ting selv og finne billige løsninger. Jeg prøver også å ha et bevisst forhold til miljø og gjenbruk, sier Rina Johnsen. På bloggen tipser hun om alt fra å skifte ledning på gamle lamper til å sy om kjøkkenhåndklær til vesker eller putetrekk. Mye kan gjøres med lite penger.

– Er du misfornøyd med noe, kan du male det. Eller bytte ting gjennom for eksempel finn.no. Legg ut noe du er lei av, og kjøp noe annet brukt, foreslår Solveig Grøvle.

– Jeg lager mye selv av blant annet ting jeg finner i naturen. Drivved er veldig fint, istemmer Hauge.
In eller ut?

Ingen av bloggerne liker å være bastante på hva som er helt ut akkurat nå, men blir de litt presset, innrømmer de at Shabby Chic-stilen nok har utspilt sin rolle for lengst.

– Men dersom folk liker det, synes jeg de skal ha det, sier Hauge.

– Selv er jeg veldig lei av Shabby Chic, det industrielle og det veldig romantiske. Men jeg er ingen ekspert. Jeg gjør det jeg liker, og jeg følger ikke så mye med på trendene. Det jeg liker er stramt, grafisk og nordisk. Det viktigste er å ha ting rundt deg som faktisk betyr noe for deg, sier Rina Johnsen.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: