BOLIG: Fra tirsdag 3. oktober kunne de 120 som hadde meldt seg forhåndskjøpe leilighet i Odd Hansen kommende prosjekt i like ved Tysværtunet. I løpet av 26 timer er fasiten: 17 av totalt 20 leiligheter solgt.

– Det bekrefter at mange vil bo sentralt i Aksdal, og at det er et oppdemmet behov for leilighet her, mener daglig leder for Odd Hansen prosjekt Kjetil Alvheim.

Kjøper seg vekk fra vedlikehold

Han har hatt gode dager på jobben de siste døgnene, mens leilighetene har rast ut.

– Vi  har ordinært salgsmøte den 10. oktober. Det blir spennende å se om det ender som et rent informasjonsmøte i stedet, sier Alvheim.

Bringedalstunet skal bygges rett øst for Tysværtunet. Går du gjennom hovedinngangen, forbi biblioteket og ut på andre siden kommer du til tomten.

De 20 leilighetene er fra 90 kvadratmeter, prissatt til 2,9 millioner kroner opp til den vel 140 kvadratmeter toppleilighet med stor terrasse som koster 6,5 millioner.  Fredag formiddag var det to leiligheter i 1. etasje som er var ledige, pluss en til.

– Vi velger å ha variasjon i pris og størrelse for å treffe flest mulig kjøpere. Men mange velger leilighet for å slippe unna vedlikehold av eneboliger. Folk som selger husene sine og flytter hit i stedet.

– Hva bruker de tiden de får til da?

–  Mange bruker tiden på hytter  i stedet, ser det ut til, sier Alvheim.