Slik holder du høsten ute

Med en stor og kraftig avskrapningsmatte ute, og en oppsugingsmatte inne, sikrer du entrégulvet.

Med en stor og kraftig avskrapningsmatte ute, og en oppsugingsmatte inne, sikrer du entrégulvet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Grus, vann, sand og søle bør være ute. Så enkelt unngår du skitne gulv inne.

DEL

Når høsten banker på, må vi sørge for at den ikke slipper inn. Derfor finnes det dørmatter. De skal ligge stødig og stille og fungere som et aktivt forsvar mot alt vi ikke vil ha med inn.

– Høsten byr gjerne på mye regn. Sørg derfor for å ha matter som suger opp fukten skikkelig, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring til ifi.no. Hun mener vi godt kan legge dørmatter både utenfor og innenfor inngangsdøren.

– Det gjelder å bli kvitt mest mulig smuss og fukt før du går inn. Har du matter inne vil du også slippe å vaske gulvet så ofte, sier hun.

Regnvann kan gjøre gulvet inne glatt og farlig å gå på. Dessuten sliter grus, sand og småstein på overflaten og kan gi stygge riper og hakk. Fukt bør heller ikke bli liggende på gulvet.

– Entrématter gjør boligen tryggere og gjør at ditt gulv holder lengre, forteller Bjørn Musum hos Musum Interiør i Trondheim.

Han mener valget av matter avhenger av hvor du bor.

Saken fortsetter under bildet.

– Bor du i femte etasje i en blokk, vil du ha mindre behov for en avskrapingsmatte. Sats heller på gode oppsugingsmatter inne. En familie med inngang fra gårdsplassen bør investere i en solid avskrapingsmatte som tåler å ligge ute, sier han.  boli

Også næringslivet har mye å tjene på å sørge for gode matteløsninger foran inngangspartiet. Det vet Arne Bjørnstad hos Duri Fagprofil. Han er spesialist på mattesystemer i offentlige rom.

– De som investerer i solide mattesystemer sparer mye penger på vedlikehold av gulv. I tillegg bidrar mattene til et godt innemiljø. Det er særlig viktig nå om høsten og vinteren, sier han. (ANB)

Artikkeltags