Boligbrann i Haugesund

UTBRENT: Søndag morgen var det fortsatt godt med røyk fra branntomta.

UTBRENT: Søndag morgen var det fortsatt godt med røyk fra branntomta. Foto:

Natt til søndag var det brann i Skjoldavegen i Haugesund. Eneboligen er ødelagt. En mann i midten av 90-årene kom velberget ut av det brennende huset.

DEL

HAUGESUND: En mann i 90-årene er tatt med av ambulanse etter en boligbrann i Haugesund natt til søndag. Politiet meldte om brannen på Twitter klokken 04.40.

- De som ringte om brannen banket på døra der mens de snakket med oss og brannvesenet. Og de banket på lenge. Men de fikk vekket beboeren og evakuert ham ut. Sannsynligvis har de berget livet hans. Her har det vært veldig god innsats av sivile, sier operasjonsleder Victoria Hillveg i Sør-Vest politidistrikt.

Gjennom avhørene søndag ble det imidlertid tvil om hvilke rolle forbipasserende hadde hatt, selv om de utvilsomt gjorde alt de kunne for å varlse folk. Avhør med mannen i 90-årene tyder nemlig på at han våknet av brannalarmen, og han forteller han kom seg ut selv, opplyser etterforskningsleder Øyvind Tveit i politiet.

Se video:

Boligen i Skjoldavegen i Haugesund sentrum var nemlig fullstendig overtent da brannvesenet kom; de kunne ikke umiddelbart gå inn.

– Vi er på stedet og brannvesenet er i gang med slukkearbeid. Én person ble evakuert ut av sivile før vi kom til stedet. Han har fått i seg en del røyk og blir tilsett av helsepersonell. Det skal ikke være andre på adressen. Det er ikke umiddelbar fare for spredning, opplyste operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt klokken fem. Hun tar et lite forbehold om at de grytidlig søndag ikke har fått snakket med mannen.

Huset er delvis nedbrent. Mannen i 90-årene er tatt med av ambulanse for videre undersøkelser på Haugesund sjukehus. Ifølge Hillveg er han ikke alvorlig skadet.

En hund døde trolig i brannen.

Klokken 6.20 brant det fortsatt, men brannvesenet hadde kontroll.

– Vi driver etterslukking og vil nok holde på en stund. Det brenner fortsatt litt, sier vaktleder Christer Gilberg ved 110-sentralen.

Nødtelefonen ble ringt klokken 04.36 av forbipasserende, og det var da allerede betydelige flammer. Boligen var overtent da brannvesenet kom fram.

– Det var for mye brann til å gå inn med røykdykkere. Det var veldig mye strålevarme, og det går noen strømlinjer like ved. I starten var derfor fokus å sørge for å unngå spredning og sikre naboer, sier Gilberg.

Operasjonsleder Hillveg forteller at de hadde kontakt med naboer, men at vindretning og andre forhold gjorde at det ikke var nødvendig å evakuere flere enn beboeren i huset det brant i.

– Vi oppretter sak og etterforsker videre. Det er for tidlig å si noe om årsaken til at brannen oppsto, opplyser politiet.

Se flere bilder:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken