Eidesvik skal hente nye penger

Artikkelen er over 1 år gammel

Eierne går inn med 120 millioner.

DEL

NÆRINGSLIV: Eidesvik Offshore ASA, med hovedkontor på Bømlo, skal refinansieres og har oppnådd enighet med sine kreditorer om å redusere avdragene på selskapets gjeld. Den finansielle restruktureringen skal gjennomføres fram til 2022.

Som en del av refiansieringen «blir det vurdert» en rettet emisjon der det utstedes 24 millioner nye aksjer til en kurs på 5 kroner. Eidesvik Invest AS, sammen med en del av de største aksjonærene i Eidesvik Offshore ASA, har forpliktet seg til å kjøpe nye aksjer for 120 millioner kroner.

Eidesvik har gjennom salg av skip redusert netto rentebærende gjeld fra 3,6 milliarder kroner i første halvdel av 2015 til 2,1 milliarder kroner pr. 3. kvartal 2017, opplyser selskapet i en børsmelding fredag ettermidag.

Aksjekursen til Eidesvik steg med 49 prosent fredag formiddag, før handelen ble stoppet. Da handelen åpnet igjen fredag ettermiddag, falt kursen ned til normale nivåer.

Hovedinnholdet i avtalen med bankene er:

  • Eidesvik får avdragsreduksjon på 72,5 % av ordinære avdrag frem til 30.06.2021 og deretter betales normale avdrag.
  • Det betales ca. 62 millioner kroner i ekstraordinære avdrag etter salg av obligasjoner mottatt fra CGG i forbindelse med kontrakts endringer.
  • Låneavtalenes finansielle betingelser settes til side i avtaleperioden og erstattes med krav om likviditet på kr. 125 mill. og positiv arbeidskapital inkl. 50 % av avdrag i neste 12 måneder.
  • I 2022 inntrer minimumsverdiklausuler for 100 % av gjelden pr. skip.
  • Dersom inntjeningen gjør at Eidesvik har kontantbeholdning over visse nivåer skal det betales ekstraordinære avdrag.
  • Eidesvik tilføres ny egenkapital på 150 millioner kroner hvorav 30 millioner i konvertering av gjeld til Eidesvik Invest AS.

«Styret i Eidesvik Offshore ASA er meget fornøyd med at vi etter lange forhandlinger med bankene sist høst har fått på plass en tilfredsstillende løsning som sikrer virksomheten i Eidesvik Offshore konsernet.  Vi er også veldig takknemlige for at våre eiere har stilt opp med ny egenkapital for å få til en god finansiell ordning fremover», uttaler styreleder Kolbein Rege i en pressemelding.

Artikkeltags