Inngår enda en nybyggingskontrakt

FMV43 har designbetegnelsen HFMV P43-400 v2, og er et fellesprosjekt mellom Napier, Heimli og FMV.
Fra venstre: Hugo Strand (FMV), Kjetil Tufteland (Napier), Asbjørn Vik (Heimli), Bjørn Apeland (Napier), Åsmund Sørfonn (FMV)

FMV43 har designbetegnelsen HFMV P43-400 v2, og er et fellesprosjekt mellom Napier, Heimli og FMV. Fra venstre: Hugo Strand (FMV), Kjetil Tufteland (Napier), Asbjørn Vik (Heimli), Bjørn Apeland (Napier), Åsmund Sørfonn (FMV) Foto:

De tre lokale selskapene Napier, Heimli og FMV designer og bygger for framtiden. Nå skal de i gang med enda et nybyggingsprosjekt, og forsterker dermed den offensive satsingen på prosessbåter i oppdrettsnæringen.

DEL

BØMLO: I juni 2017 inngikk FMV (Fitjar Mekaniske Verksted) og Napier design en byggekontrakt på FMV39 «Taupo» som nå er under bygging på Fitjar, og skal leveres i november 2018.

Rederiet har inngått en fem års befraktningsavtale og kontraherer nå båt nummer to, hvor Napier og FMV har signert design- og byggekontrakt på en prosessbåt av type HFMV P43-400 v2. Båten designes og bygges komplett i Norge, og overlevering er avtalt til mai 2019, skriver Napier i en pressemelding.

Napier er aktive i markedet og har fått betydelig oppmerksomhet om sin satsing. Rederiet jobber med ulike initiativ og skriver i en pressemelding at de har et godt håp om at flere fartøy skal realiseres i løpet av 2018.

Aktive i markedet

I forhold til brønnbåter som har vært nærmest enerådende i Norge har prosessbåt en del fordeler. Disse kan kort oppsummeres i bedre biologisk sikkerhet, økt fiskevelferd, redusert tap som følge av transport og ventemerd, samt betydelig lavere bygge- og driftskostnader for samme transportkapasitet.

I tillegg vil framtidige skjerpede krav fra myndigheter til fiskevelferd og hygiene, gjøre prosessbåter til et svært egnet redskap innen framtidas oppdrettsnæring, ifølge pressemeldingen.

Napier, Heimli og FMV har utviklet en hel serie prosessbåter, og hensikten er å tilby den enkelte oppdretter fleksibilitet i valget og gi prosessbåt en riktig plass i den enkeltes verdikjede og transportlogistikk.

Utover i 2018 vil designserien bli markedsført med betegnelsen HFMV P Napier, og FMV39 og FMV43 er de to første byggene i denne serien.

Artikkeltags