Melder seg ut av Frp

 Georg Lønning (Frp) ble fristet av tilbud om å bli varaordfører. Mens han var i tenkeboksen raknet samarbeidet, og Frp ble satt på gangen.

Georg Lønning (Frp) ble fristet av tilbud om å bli varaordfører. Mens han var i tenkeboksen raknet samarbeidet, og Frp ble satt på gangen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

BØMLO: – Slik som det ble, følte jeg at det var best å gjøre det slik, sier Georg Lønning (Frp).

Han melder seg ut av partiet etter situasjonen som oppsto i under samarbeidforhandlingene etter kommunevalget.

Lønning ble tilbudt stillingen som varaordfører i et samarbeidet med Høyre. Det var sittende ordfører Inge Reidar Kallevåg som kom med tilbudet. Samtidig var resten av Lønnings partifeller i forhandlinger med Ap, Venstre og Sp. Begge avtalene sprakk, og dermed blir Frp stående på sidelinjen.

– Jeg ble en syndebukk, selv om jeg mener jeg ikke burde vært det. Jeg fikk et tilbud og jeg ba om betenkningstid, sier Lønning.

– Valgte å være lojal mot partiet

Lønning valgte å takke nei tilbudet. Men hadde han visst hvilke problemer som senere ville oppstå, hadde han nok valgt annerledes.

– Hadde jeg vært framsynt hadde jeg nok tatt tilbudet. Men nå valgte jeg å være lojal mot partiet, sier Lønning.

Slik ser ikke hans tidligere partifeller det. Dag Helge Hellen (Frp) uttrykte både skuffelse over Lønning og sittende ordfører da dobbelspillet kom fram i media før helgen.

– Det er flere som har drevet dobbeltspill. Disse har ødelagt for troverdigheten til politikerne på Bømlo. Slik blir det når maktsyken rår, sier Hellen.

At Lønning nå bestemte seg for å melde seg ut har spart Hellen for mye arbeid.

– Hadde han ikke gjort det, hadde vi måttet starte en prosess på eksklusjon fra partiet. Han gjorde det lettere for oss ved å trekke seg, forteller Hellen.

Blir i kommunestyret

Lønning selv så heller ikke noen annen utvei.

– Jeg kunne ikke ha fortsatt. Men jeg kommer til å bli sittende i kommunestyret. Om jeg velger å melde meg inn i et ny parti eller å være selvstendig må jeg tenke på, sier Lønning.

Artikkeltags