Vil rekristne landet

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Det er på tide å restarte kristenretten fra der den begynte på Bømlo med Olav Tryggvason.

DEL

POLITIKK: Det sier Terje Simonsen etter at han i går leverte inn kommunevalglista til De Kristne på Bømlo. Han er fornøyd med resultatet etter et langvarig arbeid.

– De Kristne, er kommet opp som et resultat av at KrF etter all sannsynlighet på landsmøtet vil forkaste bekjennelsesparagrafen. På grunn av tidsfristen for innlevering av liste til valgstyret 31. mars kunne vi ikke vente på landsmøtets endelige beslutning, sier Simonsen.


21 navn


De Kristnes liste til kommunevalget i Bømlo inneholder totalt 21 navn. Tre av dem er forhåndskumulert. Håpet er at både tidligere leder i Bømlo KrF, Lars Kåre Katla (50), Borgny Håvik (60) og Jone Røksund (38) blir valgt inn for det nye kristne partiet.
Røksund sitter i dag i sin andre periode i kommunestyret. For to år siden trakk han seg fra KrF og sitter som uavhengig i formannskap og kommunestyre.

– I disse tre mener vi at vi har en solid politisk rutine og den lokalpolitiske innsikten som vi trenger. En veldig sterk liste, sier Simonsen. Han mener de siste seks årene med den rødgrønne regjeringen har avkristnet Norge og at KrF med å forkaste bekjennelsesparagrafen også vil avkristne partiet.

– På Bømlo har vi en historikk som går fra starten for kristningen av landet med Olav Tryggvason. Nå er det på tide å restarte kristenretten fra der den begynte, sier Simonsen.

Han tror fortsatt på under, men erkjenner at landsmøtet i KrF med høy sannsynlighet vil forkaste bekjennelsesparagrafen.

Del

– Dersom denne blir forkastet vil vi jobbe for å utvide partiet på riksplan fram mot stortingsvalget i 2013. De Kristne vil uansett bli et pilotprosjekt på Bømlo, sier Simonsen.

Artikkeltags