Gå til sidens hovedinnhold

Skal det være en pølse?

Artikkelen er over 10 år gammel

Bømlo Revylag serverer pølse og grillmat i vinterkulda. Og ferske revy-numre i juni.

BØMLO: – Skal det være en passelig halvlunken pølse? spør Åge Stokken. Sagvågbuen er med i revygjengen som prøver å fôre pressen og medaktører med pølsestoff. Særlig hot var ikke pølsa. Når «Lått og Lealaust», med undertittel «i eit sjarmerande sommarnaust» setter i gang, blir det mer fart i sakene.

– Vi syntes vi laget en knallbra revy i fjor. Hadde sju forestillinger og tusen publikummere på kaikanten i Kulleseidkanalen. Revyen blir like bra i år. Vi har planlagt seks forestillinger, forteller Kurt Inge Larsen, skuespiller og organisator i Bømlo Revylag.

Erslands comeback

Som i fjor blir Finn Daynes regissør. Han skal på scenen sammen med Marianne Grønnevik, Anette Solstrand, Åge Stokken og Gunnar Ersland. Sistnevnte gjør «comeback» etter å ikke ha vist sine revykunster på Bømlo siden 2007.

– Du får nærhet når du spiller så tett på publikum. Fare for at de på første benk blir våte, humrer han.

Kurt I. Larsen utbasunerer at Stokken og Ersland må være blant de morsomste i Sunnhordland. Ersland har i all fall en kropp som passer perfekt til sketsjer og latterlige påfunn.

Ikke veldig lokal

– Noen rød tråd i revyen?

– Vi fikk ros i fjor for at vi ikke var veldig lokale. Det går mye på situasjoner som folk vil kjenne seg igjen i. Så har vi jo lest Bømlo-Nytt grundig. Mye å ta av der, sier revygjengen.

– Det kommer en hårde med folk fra Sagvåg for å se oss. Ja, fra Leirvik også, sier Stokken. Han jobber om bord på en brønnbåt som kokekyndig matros. Mønstrer av like før premieren 3. juni og hiver seg på revykarusellen.

Idar Larsen i Kulleseidkanalen Gjestehamn er arrangør og byr på helaften ved sjøkanten. I år ønsker revylaget å ta opp konkurransen om bedriftsmarkedet med sommerrevyen i Fitjar og Stord.

– Hos oss kan folk få en hel-aften med dans etterpå.

Intimt

– Er mange numre på plass?

– Vi har kommet langt i idéfasen. I fjor hadde vi 28 numre og skar ned til 18, sier Larsen.

– Intimt og magisk blir det, lover Anette Solstrand, yngst i denne gjengen som skal følge opp slageren fra 2010, «So gale at da gaula».

Bømlo Revylag har holdt det gående med å more folk siden 2001. Har gitt ut DVD to år på rad. En gjeng som byr på mer enn svidde pølser.

Kommentarer til denne saken