Påskeskirenn på bar bakke

BAKKESTART: My Eide i Kaptein Sabeltann-kostyme og Anne Irgens-Hagevik i slåbrok (t.h.) i full fart opp bakken løperne fikk bryne seg på etter start nede på kaien.

BAKKESTART: My Eide i Kaptein Sabeltann-kostyme og Anne Irgens-Hagevik i slåbrok (t.h.) i full fart opp bakken løperne fikk bryne seg på etter start nede på kaien. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

På Espevær har de ufo-ring og hummerpark. Klart de også må ha eget skirenn på øya.

DEL

BØMLO: Vest i havet, i idylliske Espevær, gikk et av påskens festligste skirenn.  På asfalt, med bindinger av gaffateip gikk folk på treplank smurt med appelsinsaft. Med smil og latter som drivstoff.

Espevær har 92 fastboende. Nå i påsken er det bortimot 600 på øya, anslår Inge Larsen, der han står til rors i beksømstøvler og nikkers. Larsen, Monica og Vidar Løken, Lars Skjold og Janny Angvik Aasen fikk den lyse ideen noen uker før påske. De ville finne på noe sprøtt og gøy: et skirenn for påsketuristene i havgapet.

Folk reagerte med begeistring.

-Helt fantastisk! Dette tok helt av, og ble mye større enn vi forestilte oss, sier Vidar Løken med et stort smil.

Suppestasjon

Han har sett 15 unger og 41 voksne gå på ski av ymse slag: ærverdige, gamle treski og treplank, glassfiber og plast. I kostymer som brakte smilet fram hos de mange som sto langs løypa i finværet. De sørget for stemning som i Holmenkollen. Fruktsuppestasjon sponset av nærbutikken. Grendalaget spanderte gratis pølse i brød. Fra båten «Noosa Lady» lød musikken til fjellvettreglene, «Daydream».

-Vi fant planker og tau dagen før, og kjeledresser hadde vi hjemme hos meg, sier Tina Hatlevik Urang (14). Espeværingen gikk på felles skiplanker med ferievenninnene Emilie Høyland (15) fra Haugesund og Serina Olsen (15) fra Jæren. Påhengsrypene het laget, som hadde oransje kjeledresser og fargerike parykker.

After ski

Etter premieutdelingen gikk de unge til sitt, gjerne ut i småbåtene. De voksne samlet seg til after ski, og nøt vårsolen og det herlige påskehumøret på en brygge.

Skaperne hadde satt opp vandrepokal, så Espevær-rennet skal arrangeres hvert år. Pokalen gikk til den som var nærmest idealtiden. De aller fleste raste av gårde mot mål, og glemte helt at i påsken skal man ta seg tid til å nyte appelsin, kakao og en sjokoladebit på turen. Derfor var idealtiden 37 minutter. Før start fikk løperne vite at idealtiden lå mellom 30 og 45 minutter, men det glemte de fort. Etter 27 minutter kom siste løper i mål, Monica Ørke Løken stakk dermed av med vandrepokalen.

Det kunne blitt noen fall i bakken ned til målområdet på kaien, men Espevær-rennet var spart for uhell. Noen bindinger løsnet underveis, og det var smådramatisk da Tommy Urang brakk en stav. Men Espen Helland var raskt på pletten med gaffateip og fikset staven raskere enn noen kunne si Oddvar Brå.

Premier

Premier vanket det, for kostymene til Alvin Amundsen og Anne Irgens-Hagevik i barnerennet. Tilsvarende ble det på Rollaug Irgens-Hagevik og søsteren Silje Urang, Karina Angvik Holmen og Lilly Bodil Stakkestad i de voksnes renn.

Gjengen som kalte seg Lærerboligen fikk premie fordi de laget så mye liv og røre.

Artikkeltags