De eldste elevene på Skjold skule må bli hjemme mandag

HOLDER PÅ Å SLUKKE: Brannmannskaper jobber med å slukke brannen på Skjold torsdag.

HOLDER PÅ Å SLUKKE: Brannmannskaper jobber med å slukke brannen på Skjold torsdag. Foto:

Brannnen på Skjold skule førte til en total ødeleggelse av alle kontorene. Nå må skolen trolig leve med midlertidige løsninger helt frem til jul.

DEL

VINDAFJORD: Forrige torsdag begynte det å brenne i et ventilasjonsanlegg på Skjold skule i Vindafjord.

Kontordelen av skolen ble totalt ødelagt i brannen, og skolen holdt dermed stengt på fredag. Mange av klasserommene er intakte, men det må luftes godt ut.

– Det er hull i taket, vann overalt, og gammelt isolasjonsmateriale har ramlet ned. Det er kaos, sier rektor Berit Listog til NRK.

LES OGSÅ: Kontorfløyen helt ødelagt ved Skjold skule

Bare materielle skader

Ifølge NRK regner skolen med at det blir undervisning for 1–4. klasse på mandag, men ikke for 5.–10. trinn. De kan trolig gå på skolen igjen på tirsdag.

Elever og foreldre blir oppfordret til å følge med på hjemmesidene til kommunen eller på skolens Facebook-side for oppdatert informasjon gjennom helga og til uka.

Vindafjord 020318: Brann Skjold Skule. Utbrent administrasjonsavdeling.

Vindafjord 020318: Brann Skjold Skule. Utbrent administrasjonsavdeling. Foto:

Listog er glad det kun er snakk om materielle skader, og sier til NRK at brannen likevel opplevdes som dramatisk for ansatte og elever som var til stede da det begynte å brenne.

– Man står på en måte utenfor seg selv og ser på, mens man spør seg: Er dette virkelighet? Men vi er jo bare lykkelige over at alle kom seg ut. Tross alt er det bare snakk om materielle skader. Verken liv eller helse sto på spill, sier hun.

LES OGSÅ: Skjold skule trolig ikke helt frisk før jul

Målet er å komme i gang igjen med undervisning så raskt som mulig.

– Vi må ha varme og vann, og klasserommene må være røykfrie. Ingen av disse tingene er på plass ennå, men vi håper vi kan starte med undervisning for i hvert fall en del av elevene på mandag, sier rektor.

Artikkeltags