Gå til sidens hovedinnhold

Bransjeekspert om Thomas Cook-konkurs: – Det kan bli kaos

Artikkelen er over 1 år gammel

En svensk flybransjeekspert advarer mot kaos på de store flyplassene i Europa etter at reiseselskapet Thomas Cook gikk konkurs natt til mandag.

REISESELSKAPKONKURSEN: Ving Norge er datterselskap av Thomas Cook. Det norske selskapet har i dag opplyst at de jobber iherdig med å finne en løsning for selskapet, og for de 9.000 nordmennene som for tiden er på reise med Ving.

Flybransjeekspert Jan Ohlsson advarer mot å gi kundene falske forhåpninger, skriver svenske Aftonbladet.

– Thomas Cook leaser store deler av sine fly. Ettersom eierne ikke får betalt, kommer de til å hente hjem flyene sine så raskt de kan. Mange reisende vil bli rammet av dette – det kan bli kaos på de store flyplassene i Europa, sier han til avisa.

Les også

– Vi prioriterer utreise og hjemreise i dag

Mandag formiddag var det flere krisemøter i Ving Norge. Selskapet inviterte først til en pressekonferanse klokka 12, men pressekonferansen ble utsatt ble kort tid etter.

Ifølge nyhetsbyrået AP er rundt 50.000 Thomas Cook-kunder strandet i Hellas, opptil 30.000 står fast på Kanariøyene i Spania, mens 21.000 er på ferietur i Tyrkia og 15.000 på Kypros.

Totalt er 34.460 personer fra hele Norden på reise med selskaper eid av Thomas Cook.

Ving skriver på sine nettsider at de i løpet av mandagen forventer å ha mer informasjon om hva som skjer videre og understreker at alle pakkereiser som er bestilt av Ving, er sikret av reisegarantifondet.

Les også

Thomas Cook fikk bud på Ving før sommeren

Kommentarer til denne saken