Karrierebeste

I VERDENSTOPPEN: Åkra-gutten Martin Møller Hovda imponerer stort i verdenscupen. I helgen leverte han karrierebeste i Sør-Korea. FOTO: PVAWORLDTOUR.COM

I VERDENSTOPPEN: Åkra-gutten Martin Møller Hovda imponerer stort i verdenscupen. I helgen leverte han karrierebeste i Sør-Korea. FOTO: PVAWORLDTOUR.COM

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det å slå mange av de du har sett opp til hele livet er ganske spesielt, sier Martin Møller Hovda.

DEL

BRETTSEILING: 19 år gamle Martin Møller Hovda fra Åkra imponerer stort i verdenscupen i Sør-Korea om dagen. I helgens endte han på en svært sterk 11. plass i slalåm.

– Jeg var veldig sint på meg selv etter verdenscupen i Japan. Der startet det med god vind og god seiling, men så gjorde jeg en feil som kostet meg alt. Det hjalp heller ikke at vinden forsvant og jeg ikke fikk vist der hva jeg kan.

– Her i Sør-Korea blåser det stikker og strå. Da liker jeg meg. Jeg kvalifiserte meg også til «taperfinalen» i helgen. Det vil si kampen om 9. plass. Det er karrierebeste, skriver 19-åringen på Facebook.

Det endte med 11. plass og han er et sted mellom 30. og 40. plass sammenlagt.

Kryper oppover verdenscuprankingen

– Martin kryper oppover på verdenscuprankingen nå. Han er 19 år og det han presterer gjør meg utrolig imponert.

– Han er også topp 3 i «youth» under verdenscupen her. Det er ikke en egen klasse, men det registreres, forteller Morten Knutsen, formann i Karmøy Brettseilerklubb.

Knutsen opplyser at når tenåringen fra Åkra kommer tilbake til Haugalandet på fredag, blir det ikke lange tiden hjemme før han skal videre.

– Verdenscup i Spania og deretter Portugal står for tur. Og så venter VM, opplyser Knutsen.

I VM vil Martin Møller Hovda konkurrere mot andre unge brettseilere i «youth»-klassen. I verdenscupen hvor Møller Hovda for tiden konkurrerer er det mot seniorene i verdenstoppen.

Artikkeltags