HAUGESUND: Boligprosjektet Kvednatunet, ved foten av Djupadalen, har ikke gått helt på skinner. I mars 2020 flyttet riktig nok beboerne i den første boligblokken inn i sine flunkende nye leiligheter.

Samtidig hadde eiendomsutvikler Øystein Grønhaug trykket på pauseknappen av den påbegynte tvillingblokken. Salget gikk ikke som forventet, var forklaringen.

Siden beboerne i den første blokken flyttet inn, har de hatt en byggeplass med en påbegynt grunnmur som nærmeste nabo.

Nye eiere i fjor

I desember i fjor kunne vi lese i Haugesunds Avis at Grønhaug hadde solgt livsverket sitt. Med sentrale personer i entreprenørfirmaet Engelsen som største eiere i Kvednatunet Holding.

Nå håper vi på byggestart i 2021 for blokk 2, fortalte administrerende direktør i Engelsen Bygg Roald Urnes i desember 2021.

Nå er ikke håpet til Urnes bare et håp. Det skjer, ganske snart.

Om et par uker

Haugesunderen Sigurd A. Sande er daglig leder i Kvednatunet Holding AS. Han bekrefter at det snart blir byggeaktivitet igjen.

– Vi har nå besluttet å gyve løs på ferdigstillelse av blokk 2. Sannsynligvis i uke 38. Altså om et par uker, forteller Sande.

I intervju med Haugesunds Avis for ni måneder siden, uttrykte gjengen bak Kvednatunet at de ville starte når de hadde 60–70 prosent forhåndssalg.

– Vi har solgt nesten halvparten, men velger å starte nå. Målet er at de nye beboerne skal flytte inn i desember 2022. Hjem til jul, beskriver Sande.

– Selger ikke melk over disk

Han utdyper hvorfor de starter før de har nådd målet om 60–70 prosent.

– Det tar tid å selge boliger som ikke er ferdig før om halvannet år. Det er ikke melk over disk vi selger. Forhåndssalget har likevel vært tilfredsstillende, til tross for at vi har holdt en relativt lav profil, grunnet alt som er skjedd, sier Sande, og viser til konkursen til Øystein Grønhaug.

Sande legger også til at responsen i markedet har vært god.

– Det er mange som er interessert. Så mange at vi nå kjører på. Jeg tror naboene i den første blokka gleder seg. Det har nok ikke vært så gøy for dem at arbeidet stoppet opp. De har vært veldig tålmodige, forteller Sande.

– Godt synlig over nyttår

Det var Engelsen Bygg som hadde hovedentreprise på første blokk. Nå som Engelsen er så sterkt inne også på eiersiden, blir det naturlig nok Engelsen Bygg som skal reise blokk 2 også. Nå som totalentreprise, med kyndig hjelp fra underleverandøren.

– Det blir spennende å komme i gang. Snart vil forbipasserende se en stor kran her, og litt over nyttår vil blokkens høyde være godt synlig, anslår Sande.