Gå til sidens hovedinnhold

Bystrøm går mot et nytt lønnshopp

Artikkelen er over 2 år gammel

Sven Erik Bystrøms kontrakt med sykkellaget Team UAE Emirates går ut etter denne sesongen. Da står han fritt til å velge: Bli værende, følge etter Alexander Kristoff – eller stå på egne ben.

SYKLING: TV 2 skriver at det franske satsingslaget Total Direct Énergie er interessert i Alexander Kristoff. Kanalen observerte selv at Kristoffs agent Joona Laukka gikk i møte med Total-sjefen på et hotell kvelden før «klassikernes dronning» Paris-Roubaix.

– Det er samtaler med diverse lag. Total er interessant, så får vi se hva som skjer, skriver Kristoff i en SMS til TV 2.

Kontrakten hans med UAE Team Emirates går ut etter denne sesongen. Det samme gjelder lagkameraten Sven Erik Bystrøm fra Haugesund, som spiller en viktig rolle som hjelperytter for Kristoff.

– Kan godt hende jeg følger Alex

– Jeg er også på utgående kontrakt, og det kan veldig godt hende at jeg følger Alex siden vi trener sammen og har samme agent, sier Bystrøm til Haugesunds Avis fra påskefjellet.

Han understreker likevel at ingenting er avgjort.

– Om det blir et nytt lag eller å fortsette i UAE vil tiden vise. Det kommer selvfølgelig an på tilbudet og alternativene som kommer opp, sier Bystrøm, som seiler opp som en av de best betalte idrettsutøverne i distriktet.

Den tidligere U23-verdensmesteren sto oppført med en inntekt på 1,2 millioner kroner i 2017, men gjorde trolig et lønnshopp da han gikk fra Katusha-Alpecin til UAE Team Emirates i fjor.

En ny kontrakt fra neste sesong vil også bety gode penger.

Må vente til 1. august

UAE Team Emirates vil gjerne beholde både Kristoff og Bystrøm.

– Jeg har interesse fra UAE om å forlenge, uavhengig av hva Alexander gjør, sier Bystrøm.

Det er flere lag enn Total Direct Énergie som er interessert i Kristoff, ifølge TV 2.

«Noen av dem ønsker en rask avklaring, men reglene i sykkelsporten er slik at man uansett ikke har lov til å annonsere en overgang før etter 1. august», skriver kanalen.

Bystrøm har heller ikke hastverk.

– Jeg har nok framtiden spikret i løpet av de neste par månedene, sier han.

Kommentarer til denne saken