(Hardanger Folkeblad:) Søndag fikk Camp Lothepus kritikk av en navngitt gjest i VG fordi tømmestasjonen på den nye campingplassen ikke var i drift. Arbeidet med den kommunale tømmestasjonen er ventet rettet senere denne måneden og gjesten skal ha fått beskjed om tømme toalettinnholdet i elven inntil videre, fordi alt havner i sjøen likevel.

Les også:

Lothe bekreftet overfor VG at det stemmer at han ga dette rådet.

– Kommunen har problemer med kloakkanlegget, så ingen pumper fungerer, forklarte han til avisen.

Kommunen har siden i vinter jobbet med å bygge om pumpestasjonen på Almerket. HF har tidligere skrevet om prosjektet der det kom fram at avløp i en periode ikke ville gå via renseanlegget på Holmen.

– Ikke la Lothepus bli syndebukk

En av dem som synes dette kom dårlig fram i medieoppslagene var bobilgjesten Jarle Nilssen.

– Toalett-tømmestasjonen i Odda er kommunens ansvar og den er under reparasjon. Alt er eid av kommunen og Lothe drifter campen for kommunen, påpeker Nilssen som også er medlem av Norsk bobilforening.

– Ikke la Leif Einar Lothe bli syndebukk her. Han har tross alt satt i stand et servicebygg for oss, slik at vi kan gå på do der og ikke i bilene, fortsetter han understreker at dette er bra særlig når kommunens tømmestasjon 100 meter unna er stengt.

Han sier videre at det har blitt gjort svært mye på kort tid før åpningen og at flere tilbud som ikke har vært på bobilcampingen før Lothe tok over, nå er kommet på plass.

– Det er flotte servicefasiliteter her som vi ikke er bortskjemte med på andre bobilparkeringer, sier han.

Han peker blant annet på de nye toalettfasilitetene.

– Lothepus sin satsing kommer hele Odda og omegn til gode og butikkene i Odda kan smile og bestille opp nye varer over helga for å fylle opp tomme hyller, sier han videre.

Skal rettes

Ordfører i Ullensvang kommune, Roald Aga Haug, opplyste søndag at han kjenner til at det har vært en feil på tømmestasjonen, som i likhet med området for øvrig eies av kommunen.

– De venter på noen deler, og dette skal rettes opp i 25. mai, sier Haug, som råder gjestene til å tømme på fungerende anlegg andre steder enn på selve campingen.

Bildeserie

Slik ser det ut inne på Lothepus sin nye campingplass

Bildeserie

Trollbandt publikum ved foten av fjorden