FILMPREMIERER

«Come Play»: Den autistiske gutten Oliver føler seg ensom og alene fordi han har vansker med å kommunisere med sine klassekamerater og andre jevnaldrende. I sin desperate søken etter nærhet og vennskap, møter han Larry, som heller ikke er som de andre. Han er et mystisk vesen som kommuniserer med omverden via Olivers nettbrett. Og Larry leter også etter en nye venn å leke med. Men Larry vil ikke dele sin nye venn Oliver med noen andre. Amerikansk thriller og horror.

«Horizon Line»: Dette er en actionfylt thriller om et tidligere kjærestepar som blir gjenforent etter flere år i forbindelse med en god venns bryllup. Når de skal om bord i et lite fly for å komme seg til bryllupet på en tropisk øy i Det indiske hav, får piloten et hjerteinfarkt og dør. Ensom og tapt over havet, blir de tvunget til å fly det skadede flyet og prøve å finne land før drivstoffet går tom. Svensk thriller med 12-års grense.

«Raz, Jeszcze Raz»: En polsk gangsterkomedie som kan oversettes med «En gang til». Dette er en sentimental historie med mye action og store doser humor om en vennegjeng som vokser opp i samme by på 90-tallet. Her tar de sine første skritt ut i voksenverden. Språket er polsk og regien er ved Pawel Czarzasty og Krzysztof Zbieranek.

«The Whistlers»: I «The Whistlers» møter vi politimannen Cristi som står med føttene godt plantet på begge sider av loven i Bucarestis gater. Sammen med den vakre Gilda planlegger han et avansert kupp der de må ta bruke alle knep de kan. Hvilket tar dem til den spanske øya La Gomera for å lære seg det hemmelige plystrespråket, som kanskje er akkurat det de behøver for å lykkes.

KONSERTER

Stord/ Tysvær, fredag og søndag: Tenorane og Steffen Horn inviterer til julekonserten «Så ha ein god jul, då!» i Stord kulturhus fredag. Dagen før holdt de konsert i Festiviteten, og søndag i Tysværtunet kulturhus. Med helt ny regi og tekster av Tore Nysæther, sprer Tenorane og Horn julemusikk over hele landet i førjulstida. Gruppen består av tenorene Henrik Hundsnes, Aasmund Kaldestad og David Fielder. De har med seg pianisten Steffen Horn og har spesialisert seg på klassisk musikk med innslag av humor og sjangerblanding.

Haugesund, søndag: Koret Sangria gjør en vri på julekonserten sin. Den tradisjonelle er avlyst, men en vri er å lage en utendørs minikonsert i bakgården til Seglem-bygget på Indre kai. Den streames direkte på nett søndag.

UTSTILLINGER

Haugesund, fredag-søndag: Haugesund Kunstforening byr på utstilling i Billedgalleriet med Anne Stabell – vevnader og Gry Hege Rinaldo – tegninger. Anne Stabell sin utstilling heter «Den langsomme veien gjennom skogen og hjem» og Gry Hege Rinaldo «The Forest Veil». Utstillingene står til og med søndag 13. desember. I Haugesund Billedgalleri kan du ellers oppleve: «Thomas Kilpper – Atlantic Footprints», «Byen – rom for estetikk», og «I storm og stille – utvalg fra samlingen».

Stord, lørdag: Sigurd Søreide er kunstner fra Stord. Han stiller ut malerier og trykk i Print og Ramme i Leirvik. Utstillingen henger fram til jul.

Haugesund, lør-søn: Karmsund folkemuseum viser utstillingen «Fra jord til bord -landbruket på Haugalandet fra 1650-1900», «Byen som gikk i land –byhistorisk utstilling», «Sjøfart og fiske» og «Heim og nærmiljø».

TEATER

Bømlo, fr.-søndag: Bømlo Teater viser forestillingen «Jul i svingen» i Bømlo kulturhus hele helgen. Her møter vi Linus, de andre barna i Svingen og foreldra deres, som er kjente og kjære figurer fra julekalenderen på NRK. Forestillingen er bygd på Kjetil Indregard sitt manus og med musikken til Odd Nordstoga. 20 skuespillere fra Bømlo Teater gleder seg til å skape god førjulshygge for hele familien.

SCENE

Haugesund, fredag: Captain Frodo er tilbake i Haugesund og viser showet «Fra Las Vegas til Haugesund». Etter å ha spilt på operahuset i Sydney, Royal Festival Hall i London og to år på Cosmopolitan Casino i Las Vegas, er Captain Frodo på plass i hjembyen sin. Her har han slått seg ned sammen med sin familie og kjører fredag et show i Festiviteten. Denne kvelden får vi se et utvalg av de tingene som har gjort han verdenskjent. Dette blir en blanding av fysisk komedie, utrolige ferdigheter og poesi.

Haugesund, lørdag: Stand Up Norge presenterer «Ta deg sammen», av og med Halvor Johansson i Festiviteten. De siste årene har han spilt i flere forestillinger på Latter i Oslo hvor han har briljert med sine hardtslående betraktninger om private, hverdagslige og aktuelle tema.. «Ta deg sammen» er Johanssons første helaftens standupforestilling og består av tekster han har utviklet på scenen og radio den siste tiden.

ARRANGEMENTER

Haugesund, mandag: Haugalandsmesterskapet i pop & rock er tilbake i Haugesunds storstue, Festiviteten. Alt ligger an til en innholdsrik kveld med neste generasjons fremste musikalske bidrag. Det blir minst innslag. En liten jury med stor musikkinteresse velger ut tre innslag som premieres. En av dem får én dag ABC studio i Etne. Ungdom fra kulturhusene i Haugesund er også med og arrangerer.