HAUGESUND: Med begrensningene i årets feriealternativer, har rekordmange begitt seg hen på nye veier. Særlig populært er bobil-ferie, som innebærer stor frihet til å oppleve vårt langstrakte land. Guttene bak Bobilpodden har gjort underholdning av ferien sin.

Christian (27), Christian (31), Casper (21) og Paul (32) har vært gode venner lenge. Etter årets bobilferie har de besluttet å ta en vurdering av videre vennskap.

– Vi er fire voksne menn mellom 85 og 105 kilo, og det er en liten bobil dette, forteller Christian Schjelderup.

Han har bodd store deler av livet sitt i Haugesund, men bor nå i Oslo. Fra Haraldshaugen Camping forteller de om podkasten og hvordan livet på veien har vært i den vesle bobilen.

HØR INTERVJU MED BOBIL-GJENGEN PÅ RADIO102

Fra konkurrent og fiende til hovedsponsor

Turen deres startet i hovedstaden, gikk innom Loen i nord, før Vestlandet og endelig Kristiansand blir siste stopp.

– Det har blitt noen spennende opplevelser på turen, som, ikke for å skryte, har blitt noen ganske ålreite podkaster, sier programleder Christian Laland.

De siste ukene har de hatt en kraftig økning i antall lyttere, spredt over hele landet, og i alle aldre. Oppstarten på podkasten var langt fra uproblematisk.

– Vi spilte inn første episoden og skulle publisere. Da fant vi ut at det var en annen «pod» med samme navn. På det tidspunktet hadde vi allerede sikret navnet i alle sosiale medier-kanaler, forteller Schjelderup.

– Da tok jeg mine fingre fatt og skrev den sinteste mailen jeg noensinne har skrevet. Etter hvert skjønte vi at personene bak den andre podkasten driver et caravansenter på Østlandet. Der kunne det være noen muligheter for sponsing tenkte vi, sier en lattermild medprogramleder Casper Lehland.

Håpefullt ringte de caravansenteret, i et forsøk på forsoning. På denne måten løste de problemet med å få tak i campingvogn.

– Jeg spurte om de kunne se bort fra alle mailene som jeg hadde sendt, og spurte om det ikke hadde vært en søt ende på denne visa om de ble vår hovedsponsor. Slik fikk vi denne bobilen, sier Lehland.

De sier at noen lyttere har blitt skuffet over manglende innhold om markiser og gråvann, før Schjelderup forklarer:

– Det er en podkast med 4 % bobil, 16 % guttastemning og 80 % ren glede.

– Eventuelt ren sorg. Det kommer an på hvordan du ser det. De åtti prosentene som var ren glede begynner å nærme seg ren sorg for min del. Jeg vil hjem, skyter Casper Lehland inn.

Har tatt inn på hotell flere netter

Guttene er i alt fornøyde med turen så langt. Bobilferie har gitt dem muligheten til å reise rundt i landet og være steder de ellers ikke ville tatt seg tid til. Det har likevel vært stunder hvor bobil-livet har vært uutholdelig for noen av dem.

– I Førde, for noen dager siden, måtte noen av oss faktisk booke inn på hotell, sier Lehland.

Behovet for alenetid har gjort seg synlig i løpet av turen.

– Det samme gjorde vi for så vidt i Bergen også, forteller Laland og ler godt.

– Hvor lenge har dere egentlig vært på tur nå?

– Vi har bare vært på tur i halvannen uke.

Onsdag skal de i Kristiansand feire at turen er ferdig. Da er to uker i bobil over, men podkasten skal leve videre. De avslører planer om mulig USA-tur og sesong to til neste sommer.

Noen av dem er mer glad enn andre for at turen nærmer seg slutten.

– Ferien starter egentlig neste uke, avslutter Casper Laland.

God start på sesongen

På Haraldshaugen Camping forteller eier, John Arne Waage, at det har vært godt besøk til nå.

– Det har vært en god start på sesongen. Det er mange smilende nordmenn som er ute på tur, sier han.