FILMPREMIERER

«BOOKSMART»: Lesehestene Amy og Molly har alltid prioritert utdanning over sosialisering. Men siste skoledag innser jentene at de har gått glipp av alle de spesielle øyeblikkene VGS-årene har å by på. Fast bestemt på å ta igjen for tapt tid, dytter de fire år med fest og moro i én kveld som kulminerer i et kaotisk eventyr ingen bøker kunne forberede dem på.

«KJÆLEDYRENES HEMMELIGE LIV 2»: Møt herlige Max og de andre kjæledyrvennene igjen idet de finner på nye, morsomme sprell mens eierne deres ikke er hjemme. Animasjon- og familiefilm med aldersgrense seks år.

«KJÆRLIGHETENS

SESONGER»: Filmen er et spennende drama som utspiller seg omkring to par i forstaden i Dublin. Selv om alt ser fint ut på overflaten, kommer det til syne sprekker i begge forhold når de treffes over en middagsaften. Chris går over streken overfor sin kone Yvonne, og konsekvensene vokser seg til å involvere alle gjestene rundt bordet. Filmen tar for seg både kjærlighet og tap, og stiller til slutt spørsmålet hvor godt kjenner vi egentlig våre nærmeste.

KONSERTER

BITE PÅ SJØHUSET

Stord, fredag: Stord-bandet Bite spiller på Sjøhuset i Leirvik. De har med seg Jørgen Bauge som gjesteartist.

MABBI OG AESTHICBOYS

Haugesund, lør: Mabira også kjent som MabbiJ var nylig russ selv og bestemte seg for å lage en hjemmesnekret sang til sin egen russegruppe «Sonen 2019». Dette falt i smak til resten av russen i Haugesund og en sang ble fort til 13. Mabria debuter på scenen i hjembyen Haugesund

GJESTGJEVARGARDEN

Etne, lørdag: I hele sommer blir det minikonserter i Gjestgjevargarden i Skånevik. Først ut er Robert Røgelstad på gitar og Sarha Hovda: sang og piano.

CREEDENCE-SHOW I ETNE

Etne, lørdag: Norges råeste Creedence tribute band; The Poor Boys CC Revival Band, inviterer til en magisk kveld med det beste av musikken til Creedence Clearwater Revival i Old River Saloon i Etne lørdag. Her får du høre alle favorittlåtene dine fra Creedence, pluss låter av deres mer ukjente blues – og progsider. The Poor Boys er fast leverandør av Creedence på sommerens store festivaler.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fre og lørdag: Haugesund Internasjonale Tresnitt- og Avtrykkfestival 2019 gikk forrige helg. Stor kollektivutstilling «Haugesund Internasjonale Tresnittutstilling» med 160 kunstnere fra hele verden og høy kvalitet. Kritiker Trond Borgen i Stavanger Aftenblad sa til Haugesunds Avis: – Dette er den største grafikkutstillingen i norsk sammenheng og med høy kvalitet. Utstillingen står til 4. august.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Årets første sommerutstilling i Galleri Giga er separatutstilling med Nico Widerberg som skal vises i juni og juli galleriet i Leirvik. Han viser maleri, bronseskulptur og grafikk.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: Galleri G Guddal i Kvinnherad viser kunstverk av Frank Brunner. Han er en veletablert kunstner og jobber med det forbigående og stille øyeblikk i kunsten sin. Utstillingen står til og med 14. juli.

TYSVÆRTUNET

Tysvær, fre-søn: I galleriet i Tysværtunet kulturhus har Oscar Jansen sommerutstilling. Den står til og med 15. juli.

SCENE

SOMMERREVY PÅ STORD Stord, lørdag: «Dei kortreiste på torget» heter årets sommerrevy på Stord. Den går i teltet på selve torget. Denne gang finner vi følgende på scenen: Grim Moberg, Arne Torget, Stian Tønder, Margrete Lund Skorpen og Åge Stokken; altså lokale og mindre lokale aktører. Revyen spilles fredag og lørdag i hele juni.

SOMMERREVY I FITJAR

Fitjar, lørdag: «Full fyr i teltet» heter årets sommerrevy i Fitjar. Med Ole Bergesen, Ole André Westerheim, Britt-Synnøve Johansen, Kristian Arntsen, Frank Robert Andreassen og gjesteartister. Revyen spilles hver helg i hele juni. Begge de to sommerrevyene på Stordøya har fått gode kritikker i lokalavisa.

ARRANGEMENTER

DANS PÅ ROSSABØ

Haugesund, fredag: Dans på Rossabø fredag, Steinar Eiletsen spiller. Det skjer på Rossabø Ungdomshus i Rossabø Folkedanslag sine lokaler bak Rossabø skole.

BOKLANSERING

Haugesund, lørdag: Inger Postvoll har skrevet sin første roman for voksne, «Rullator-geriljaen». Denne humorkrimmen blir lansert på Bohemer Energy Kitchen. Geir Tangen skal bokbade henne, Tom Roger Aadland spiller mens Sigurd Wold og datteren til Inger Postvoll, Marita Lundegaard leser dikt.

IMS STORSAMLING

Stord, fre-søn: Indremisjonssamskipnaden har storsamling i Stord idrettspark denne helgen. Med Jarle Haugland, Ingvild Løklingholm, Silje Rydland med band, Erik Stensland med band og flere andre.