Gå til sidens hovedinnhold

Nykommere og gamle kjenninger i havn

Artikkelen er over 4 år gammel

Haugalandet får nye cruisegjester på besøk mandag, tirsdag og onsdag denne uken.

HAUGESUND: Allerede mandag formiddag klapper Pullmantur sitt cruiseskip Monarch til på Garpeskjærskaien. Det er fjerde gang i år at hun bringer med seg om lag 2500 spanske gjester til Haugalandet.

Monarch kommer direkte fra Rostock, og blir liggende i Haugesund til klokken 19.  Det meddeler Destinasjon Haugesund og Haugalandet AS i en pressemelding mandag

Klokken 09 tirsdag morgen kan Haugalandet ønske velkommen til gjester fra det italienskproduserte cruiseskipet Arcadia. Haugesund er første stopp på Norgescruiset for passasjerene som gikk ombord i Southampton på lørdag. Turen går så videre til Olden i Sogn og Fjordane.

Arcadia tilfører P & O-rederiet, og kan med sine 83.500 bruttoregistertonn og 285 meter romme i overkant av 2000 passasjerer.

Cruiseskipet Serinissima er en gammel kjenning langs Norgeskysten, og anløper Indre havn i Haugesund på onsdag klokken 07.  Serinissima er det tidligere Hurtigruteskipet «Harald Jarl» som er ombygd til et luksuriøst cruiseskip, og rommer rundt 100 gjester. Det blir imidlertid en kort visitt, da hun retter baugen mot Lillesand klokken 19 samme dag.

Serinissima tar imidlertid turen tilbake til Indre kai den 16. august.

Kommentarer til denne saken