ULLENSVANG [Hardanger Folkeblad]: TV-serien er nominert i to kategorier; beste TV-program i Finland 2020 og beste livsstilsprogram og avstemmingen foregår på en egen nettside der man også kan se hele den første episoden av serien.

– For vår del handler det om å vise fram regionen vår og det som finnes utenom Trolltunga. Det er mye flott natur her og mye spennende å se. Ikke for å være overdreven patriot, men det overgår mye av naturen som finnes andre steder, sier Terje Gravdal til Hardanger Folkeblad.

Sesong 1 har allerede blitt vist på TV. Nå venter også en sesong 2 som er allerede spilt inn.

I første sesong er Morgan Vikne på tur i både Odda og Ullensvang, og flere lokale fjes som for eksempel Tone Juell Hope, Trygve Øvstebø, Terje Gravdal, Ylva Hidle og Remi Avali er med på turen.

– Hvordan var det å spille inn serien?

– Det gikk veldig greit. Det var bare å være seg selv. Vi reiser ikke på noen turer som er tillaget. Dette er private turer som vi hadde gjennomført uansett, sier Gravdal og legger til at de også ble godt kjent med filmcrewet underveis.

«Love of the Wild» er den internasjonale versjonen av den finske originalserien «Eränkävijät» som blir vist på NRK2 under namnet «Jegerliv». Denne serien har høstet flere priser og er solgt til over 30 land. Håpet nå er at den internasjonale versjonen skal gjøre det vel så bra og at serien, som delvis er spilt i Indre Hardanger, også skal komme på Norsk TV.

– Avstemmingen som varer ut januar har nok mye å si for veien videre. Hadde serien blitt sendt på en kanal i Norge kan det ha mye å si for turismen til Hardanger nå når det er mange som har norgesferie, tror Gravdal.

I sesong 2, som nå altså er på vei, får vi blant annet bli med på hummerfiske i Åkrafjorden og får en introduksjon til sideren fra Hardanger.

Odda og omegn ble plukket ut som aktuelt område fordi fotograf Acke Salo filmet Thord Paulsen i «Vinterveiens helter». Under filmingen budde Acke på Vikinghaug.

– Jeg ble spurt om jeg hadde noen navn på lokale profiler som kunne være interessante å følge. Kona mi har budd i Finland og visste at finner elsker «heavy metal», så jeg tipset produksjonen om Morgan, sier Terje Gravdal.

Da HF skrev om serien første gang hadde Morgan Vikne blitt fulgt med kameraer i to år.

– Finland er et «Rock and roll»-land. De liker «heavy metal» og det gjør jeg også. Jeg føler vi er av samme kaliber, sa Morgan Vikne i et intervju før den første sesongen gikk på skjermen.

– Jeg er veldig opptatt av bruken av naturen. Den er grunnroten til alt. Jeg mener det er terapi å komme seg ut. Naturen vil alltid gi deg noe, og det synes jeg er viktig at barn og unge får kjenne på, sa Morgan Vikne.

Denne saken er hentet fra Hardanger Folkeblad