Sommer er lesetid

Truls Horvei, journalist

Truls Horvei, journalist

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DagenSommer er lesetid. Å sitte på terrassen i kveldsola med en god bok gir smak av glede. Men hva er en god bok? Det er det delte meninger om, og jeg vil slå et slag for den mangfoldige poesien. En gruppe kaller seg for Kammerpoetane og har sin opprinnelse fra Diktkammeret som begynte på Dagbladet i 2001 med Helge Torvund som poesilærer.

Kammerpoetane er en gruppe på ti poeter. Noen har ikke gitt ut bok før, andre er underveis, men felles for dem er at de har holdt poesikonserter rundt i landet. Med blanding av musikk og lyrikk som de stort sett har framført i kirker. En av disse poetene er Jan I. Sørensen.

Med to bøker bak seg på mindre forlag har han startet Amlethus Forlag. Den første utgivelsen kom nylig og dreier seg om Kammerpoetane. Boka heter «Menneske musikk poesi» og inneholder dikt, samt forord om hvem Kammerpoetane er og etterord og register over de enkelte poetene.

En av lyrikerne er Liv Reidun Hansen som bor i Haugesund og mange kjenner som vokalist sammen med Torbjørn Økland, har gitt ut CD og har lagt ut dikt på Facebook. Boken er verd å lese, den har blitt en fin utgivelse og er tilegnet Kjell Ivar Sandvik som døde altfor tidlig i 2016. Han var en inspirator og rakk å skrive tre diktbøker og en gjendiktning av Bob Dylan. Kanskje Kammerpoetane dukker opp på våre kanter? Det hadde vært hyggelig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags