Selve reisen har jeg av og til problemer med

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerTRULS HORVEI

Journalist

Å reise er ikke det jeg liker best. Å dra til utlandet, til Syden eller en storby setter jeg pris på. Men selve reisen har jeg av og til problemer med. Nylig var jeg i Oslo og skulle fly fra Gardermoen til Stord. I utgangspunktet ganske uproblematisk. Men når det er dagen derpå-stemningen i hodet og for lite søvn, merker jeg at nervene er frynsete. Det hjelper at en bekjent skal samme vei.

Dermed kommer vi oss til Oslo S og gjennom første prøvelse: Å betale med kort på Flytoget. Dette er noe mitt reisefølge har gjort ofte. Det er bare å gjøre det samme som henne. Når vi skal ut av toget på Gardermoen, drar jeg kortet, men ingenting skjer. Kortet vil ikke åpne perleporten. Selv om jeg snur og vender på det.

– Prøv en gang til du, helt rolig, sier hun. Og det hjelper. Å være rolig, avbalansert, ikke stresset; alt det jeg ikke er i visse situasjoner. Egentlig ganske ofte. Det å sende bagasjen pleier å gå greit. Fruen tar seg av det, trykker koder og får ut en billett. Også på dette punktet trenger jeg litt støttekontakt. Men vi kommer oss bort til sikkerhetskontrollen. Jeg legger billetten på en leser og går videre. Så er det ut med Mac-en, av med beltet. Hvor i alle dager er billetten? Ber min ledsager gå videre mens jeg åpner lommer i jakken, i pc-vesken. Ingen billett, før jeg sjekker enda en gang i lommen: Der er den jo!

Stressulf går videre til flyet, lander på Stord og kommer seg hjem. Med livet i behold. Det er et under hver gang.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags